Connect with us

Békésszentandrás

Szentandráson már ég a negyedik gyertya

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Az iskolások műsora után Békésszentandrás önkormányzata forralt borral és forró teával várta a település lakóit a templom előtti Dísztéren, hogy Kepenyes Pál pánsípon és szaxofonon történő zenés előadása közben rendhagyó módon, pénteken gyújtsák meg közösen a negyedik adventi gyertyát.

Schubert Ave Mariájától a dél-amerikai zenén át kalandozva a szentandrásiak megismerkedhettek a román pásztorral és háromszáz birkájával, ami szomszédainknál olyan népszerű dal, mint nálunk a Tavaszi szél.

Sinka Imre polgármester és Fabó István, a település korábbi alpolgármestere, a Szent András-nap díjazottja gyújtotta meg a negyedik gyertyát.

– Az iskolások műsora, illetve Kepenyes Pál előadása kellően megalapozta az hátralevő adventi időszakot és a karácsonyt – fogalmazott Sinka Imre polgármester, majd kifejezte jókívánságait. – Én azt kívánom minden szentandrási embernek, hogy nagyon boldogan, erőben és egészségben töltse az ünnepeket, pihenje ki magát, és boldog új évet kívánok mindenkinek.

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect