Connect with us

Sport

Hat egykori kiváló sportolót ismert el az önkormányzat

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Újévi jókívánságokkal kezdte beszédét Babák Mihály polgármester a sportvezetők idei köszöntésén. Több mint húsz éve már a Rákóczi utcai étkezdében rendezett program nyitja a város rendezvénynaptárát, ami 2003 óta az egykori jeles sportolók díjazásával egészül ki.

A város vezetője a tyúk-tojás örök kérdéséhez hasonlította a sportoló és edző kapcsolatát, akik között ugyancsak nem lehet rangsort felállítani. A metaforák sorában az élesztő is előkerült, mondván, a sportvezetők nélkül nem lehetne eredményes egy szakosztály, illetve az egyéni sikerekhez is nagymértékben hozzájárulnak.

Elismerően szólt arról is, hogy a település lélekszámához képest rendkívül széles a választék a sportágakban, hiszen helyben jelenleg 22 bejegyzett egyesület működik.

– Egyik nagyon fontos sikerünk az előző évben a jégpálya megnyitása volt. De itt vannak a karatésok is, akik hamarosan akadémiát kezdenek építeni. Jövő hét szerdán megyek aláírni a Honvédelmi Sportközpont megépítésére vonatkozó megállapodást, ami 875 millió Ft-ba kerül. Sikerült szerezni a focistáknak 50 millió Ft TAO-t is, amelyből megkezdhetik a fejlesztést – foglalta össze az elmúlt év eredményeit.

A kudarcok között említette az Alkotmány utcai sportcsarnokot érintő bővítést, amelyet az önkormányzat elhúzódó megalakulása miatt nem tudtak benyújtani. A beadási határidőt szerencsére január végéig meghosszabbították, így a projekt nem veszett el véglegesen.

A tervek között szerepel egy kerékpáros és egy futóklub létrehozása is, mivel a település adottságai kiválók mindkét sportághoz. Régóta dédelgetett álmuk a Petőfi utcai sportcsarnok felújítása, de eddig a fenntartó Szent István Egyetemmel nem sikerült megállapodásra jutniuk. Korábban a gimnazistáknak is meg kellett elégedniük az intézmény-korszerűsítéssel, egy sportcsarnok építése már nem fért bele a költségvetésbe. Ezt a jövőben ugyancsak szeretnék pótolni. Továbbá amennyiben sikerül forrást szerezniük a Mittrovszky-kastély fejlesztéséhez, a volt úttörőház helyén sportcentrumot alakítanának ki.

Kiss Attila, az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke köszönetet mondott a sportvezetőknek, hogy időt és energiát nem kímélve szívügyüknek tekintik a helyi sportéletet. Babák Mihályhoz hasonlóan ő is rövid számvetést végzett az elmúlt évről, amelyek között a kajakosok, birkózók, karatésok, jégkorongozók és a kézilabdások is szóba kerültek.

– Az ifjúság és sport nem kötelező önkormányzati feladat, de Szarvas város önkormányzata mindig fontosnak tartotta. Eddig 5%-ot költöttünk erre a célra, amelyet módosítottunk, és idén már az iparűzési adóbetételeink 7%-át fogjuk erre a területre fordítani – osztotta meg a jó hírt az egybegyűltekkel.

Idén összesen hat kupát osztottak ki a korábbi kiváló sportolóknak. Elismerést vehetett át Almási László kézilabda játékos, edző, játékvezető, Bajomi Éva tanár, sportszervező, röplabdázó, dr. Fest Sarolta tanár, gyógytestnevelő tanár, dékánhelyettes, Hódsági Ferenc úszó, sportvezető, sportszergyártó, Száva Flórián kézilabdázó, kézilabda edző, valamint Szűcs Mihály kajakozó, sportvezető.

Kiemelt

Szijártó Mandel jobbról Szijártó Mandel jobbról

Első junior korosztályos érem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Egy óra alatt 19 napirend teljes egyetértésben

Békésszentandrás

Digitális-suli fejlesztések a Gyakorlóban és a GFF pedagógusképzésében

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Tovább fejlődhet a térségben a falu és tanyagondnoki szolgálat

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2020. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect