in

Aerobicos versenyhírek

Aerobik-VB: Gyekiczki csapatban kilencedik

A héten, az Ulmban zajló aerobik-világbajnokságon jól szerepeltek a magyarok. Marik Lászlóné, a Magyar Aerobik Szövetség elnöke a helyszínről tájékoztatott, hogy az utánpótlás versenyzők számára itt megrendezett legrangosabb nemzetközi versenyen a szarvasi Ritmus Sportaerobic Club versenyzője, Gyekiczki Gyöngyi a junior II-es kategóriában (15-17 évesek) a triók versenyében a kilencedik helyezett magyar egység tagja volt, a 29 induló team közül. A szoros verseny miatt eredményük néhány tizeddel maradt le a dobogós pontszámoktól. A világbajnokság másik szarvasi indulója, a Blue Gym sportotója, Somogyi Nikolett a felnőtt trió selejtezőjében szerepelt.


Aerobikosok sikeres szereplése a Diákolimpia Döntőn

Az elmúlt héten, vasárnap rendezte meg Pécsen a Magyar Aerobik Szövetség az év egyik legrangosabb versenyét, a Diákolimpia Döntőt.
 
A versenyen a szarvasi Ritmus Sportaerobic Club öt egységgel vett részt. A legfényesebb érmet az UP 2-es korosztály (12-14 évesek) csoportja szerezte, akik ezúttal iskolájuk színeit képviselték. Szavas Város Közoktatási Intézménye Vajda Péter Gimnáziuma és Főtéri Általános Iskolája ezüstérmes csapatának tagjai: Demeter Vivien, Laczkó Ivett, Kereszturszky Zita, Springel Kitti, Szirony Dóra és Uhljar Luca.
 
Itt nem ért véget edzőjük, Somogyi Zsuzsa öröme, mivel tanítványai trió kategóriában is érmet kaptak: Kereszturszky Zita, Springel Kitti és Szirony Dóra.

Fiú egyéniben is született érem, Fabó Márkó, a Főtéri Általános Iskola tanulója a dobogó harmadik fokán végzett.
 

Eredmények:

UP 2 fiú egyéni: 3. Fabó Márkó 11,7pont
UP 2 páros: 7. Gyekiczki Adél-Demeter Viktória 14,8pont
UP 2 trió: 3. Kereszturszky Zita-Springel Kitti-Szirony Dóra 15,75pont
5. Búzás Cs.-Melis V.-Zombori E.(Benka Gy. Ev. Ált. Isk.) 14,55
UP 2 csoport: 2. Demeter-Laczkó-Kereszturszky-Springel-Szirony-Uhljar
16,02pont
A sportaerobic után következett a basicaerobic, vagyis a „B” kategóriások versenye.

Step és challange kategóriában a Springelné Zita által felkészített TSF PFK Gyakorló Általános Iskola csoportja is szépen szerepelt a hétvégi döntőben.

Challange kategóriában az országos döntő 3. helyén végeztek (15.4) míg step kategóriában a 4. helyet (14.3) sikerült megszerezni.

Mindkét versenyszámban szoros küzdelem alakult ki, ahol sok esetben csak 0.1 pont döntött az egyes helyezésekről.

A lányok név szerint: Ancsin Dóra, Bencsik Rebeka, Emődi Dorina, Kugyela Flóra, Mester Zsófia, Szikora Dóra, Uhljar Janka

Vélemény, hozzászólás?

Újra áll a Ruzicskay-ház kapuja

Cigányok, akiket szívesen látunk…