in

Földesi Zoltán országos és helyi ügyekről

Földesi Zoltán a megfigyelési ügy hanganyagának CD-jét tartja a kezében

Földesi Zoltán a megfigyelési ügy hanganyagának CD-jét tartja a kezébenFöldesi Zoltán országgyűlési képviselő a sajtótájékoztató első pontjaként először a parlamenti feladatokat részletezte. Eszerint 51 törvény elfogadását kezdeményezi, és ezzel egyben vizsgázik is a 4 parlamenti fővel kisebbségben levő kormány. Változna a közbeszerzési és a mezőgazdasági támogatási rendszer, a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a Polgári Törvénykönyv, valamint elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény. Szeptember 28-án beterjesztésre kerül az ország 2009-es költségvetése, melynek vitái végén, várhatóan december 15-én végszavazásra kerül sor.

Városunkban is előterjesztik hamarosan a szociális járadékról szóló rendszer módosítását, miszerint csak az kapjon ilyen jellegű segélyt, aki valamilyen közmunkát végez. Ez pillanatnyilag törvényellenes, de januárra várhatóan meg lesznek a törvényi keretei, akkor vissza fog térni rá a testület.

Módosítanák a népszavazási törvényt, hogy az olyan jellegű kezdeményezések, hogy legyen ingyenes a sör, vagy ismét 3,60 a kenyér eleve kiessenek a rostán.

Változtatnának a közrendet és köznyugalmat veszélyeztető, valamint az igazságszolgáltatás rendjét veszélyeztető cselekedetek törvényi szabályozásán.

A Képviselő Úr két parlamenti bizottság, az oktatási és tudományos mellett a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának is tagja. Azon öt képviselő egyike, akik a mostanában kirobbant megfigyelési botrány hanganyagát megkapta. Sajnálatosnak tartja, hogy egészen a politikusokig érnek az ügy szálai. Nagyon fontosnak tartja, hogy ha a közélet politikai oldaltól függetlenül megtisztuljon.

Az adótörvényekről annyit mondott, hogy nem lát nagy adó-átrendeződésre, ehhez teljesen át kellene írni a szociális ellátás, a nyugdíjrendszert és a gyerektámogatások rendszerét. A nyugdíjasok a jövő hónapban meg fogják kapni a 13. havi nyugdíjakat.

Ezek után a városi dolgokra tért rá. Elmondta, hogy a város 700 millió forintot nyert iskolájának, ill. óvodájának felújítására.

A vízügyes demonstrációval kapcsolatban mindössze annyira tért ki, hogy szeretné, ha a város nem kerülne kiszolgáltatott helyzetbe a saját cégén belül, és szeretné tudatosítani a város lakóiban, hogy a szarvasiak is tisztában legyenek azzal, hogy ők is tulajdonosai a Békés Megyei Vízmű Vállalatnak.

A Tessedik Sámuel Főiskola integrációjával kapcsolatban megjegyezte, hogy országos szinten 72 főiskola és egyetem van az országban, ennyit nem tud a jelenlegi rendszerben fenntartani az ország, hiszen a lényegesen nagyobb és gazdaságilag sokkal erősebb országoknak is arányosan sokkal kevesebb van. Az is tarthatatlan, hogy az első 100 európai felsőoktatási intézményben egy sem, a világ első 300-ában is csak kettő magyar egyetem van. Az átrendeződésnek egyik eredményeképp január 1-étől a gödöllői Szent István Egyetemhez fognak tartozni a szarvasi karok.

Végezetül a város kulturális rendezvényeiről annyit jegyzett meg, hogy egy 18000-es település anyagi lehetőségeihez képest túl sok rendezvény volt, ezt nem fogja bírni Szarvas költségvetése, át kell tekinteni, hogy hogy lehet költségtakarékosabbá szervezni, esetleg összevonni ezeket az eseményeket.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

A hontalanság hitvallója

A szerencsétlenség nem forgandó