in

Szarvasi taekwondo-s éremeső

Október 25-én, szombaton harmadik alkalommal rendezték meg Mezőhegyesen a Nóniusz nyílt ITF Taekwondo országos kupát, melyen közel 150 harcművész vett részt. A szarvasi csapat négy jól felkészült harcossal képviseltette magát: Mácsár Dorina, Szrnka Gábor, Darida Tamás és Borgulya György. A versenyt touch-contact és hard-contact kategóriában hirdették ki, természetesen Borgulya Gyuri a hard-contactban indult, amelyről tudni kell, hogy testre és fejre lehet K.O. erejű találatot bevinni lábbal, azonban kézzel nem lehet leütni az ellenfelet.

 A délelőtti órákban a kisebb súlycsoportok versenyzői küzdöttek; Dorina a -28 kg-osok között okosan és rendkívül harcosan (erről vérző orra is árulkodott) küzdve a döntőben az ezüstérmet tudta megszerezni. Darida Tamás a -75 kg-os súlycsoportban a döntőben egy mestervizsga előtt álló harcost győzött le (kétszer is a padlóra küldte) így aranyéremmel térhetett haza. A nehézsúlyúak között Szrnka Gábor fantasztikus formában menetelt végig a selejtezőkön, taktikus és kellően időzített találatai ellen nem volt gyógyír. Azonban a döntőben összekerült a hódmezővásárhelyi abszolút favorittal: Gábor rendkívül jól állta a pofonokat, de Zsarkó Danié lett az aranyérem, így a mi Gáborunk egy rendkívül fontos ezüsttel gazdagodott. Természetesen a hard-contact nehézsúlyban viszont a szarvasi Borgulya Gyurinak volt a legnagyobb esélye a győzelemre és a döntőben meggyőző magabiztossággal utasította maga mögé a hatvani ellenfelét, aki minden bizonnyal nem felejti ezt a napot, mint ahogy a szarvasi csapat sem, hiszen a négy tanítvány 2 arannyal és 2 ezüsttel büszkélkedhet.

Gratulálunk a szarvasi csapatnak! Sikerükhöz hozzájárultak a felkészítők is: Tóth István 4.dan , Pálinkás László 1.dan , Bessenyei Ferenc 1.dan.
A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata segítségét, és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Vélemény, hozzászólás?

Öregfiúktól kaptunk ki

Eső a homokra