in

Négy taekwondo-s ezüst Pestről

November 8-9-én Budapesten rendezték meg az ITF Taekwon-do „A” kategóriás országos bajnokságot; a verseny elnevezéséből jól sejthető, hogy itt már tényleg csak a sportág krémje vehetett részt. A szarvasiak közül az előző eredményeik és az övfokozatuk alapján két harcos indulhatott: Borgulya György és Darida Tamás. A két jól felkészült tanítvány a hódmezővásárhelyiekkel kiegészülve csapatküzdelem és erőtörés kategóriában mérte össze a tudását a hazai taekwondósok legjobbjaival. A csapatküzdelem egyik meghatározó érdekessége, hogy súlycsoport nélküli, épp ezért rendkívül fontos szerepe van a rettenthetetlen küzdőszellemen kívül az összesorsolt csapatokat irányító edzők taktikázásának is. 

Természetesen a szarvasi-vásárhelyi csapatot illetően egyikből sem volt hiány, épp ezért a selejtezőben előbb az orosházi, majd a veszprémi csapat látta kárát a mieink küzdeni tudásának. Az első helyért a házigazda Sasok csapatával kerültünk össze, akikről illik tudni, hogy számos Európa bajnok és dobogós szerepel közöttük. Rendkívül színvonalas, tiszta küzdelmeket láthattak az érdeklődők az éjszakába nyúló meccseken. A mindent eldöntő küzdelemben azonban alulmaradtunk, és így öttagú csapatunk (hét csapatot utasítva maga mögé) fejenként egy-egy ezüstérmet kapott elismerésül.

De ezzel még nem volt vége, hiszen a csapat-erőtörésben is bizonyítani kellett. Ebben a számban az eltört célpontok után pontok járnak; a selejtezők során már kialakult a verhetetlennek látszó hatvani csapat győzelme. Az ezüstért a csapatküzdelem győztesével a Sasokkal kellett megküzdeni. Tényleg rendkívüli izgalmakat hozott ez a versenyszám, hiszen minden célpont eltörése után teljesen egyforma ponttal zárt mindkét csapat. Így nem maradt más mint újra mindenki – mindkét csapatból, de természetesen már nehezítve. Itt a Sasok már nem bírták és újra egy-egy ezüstéremmel gazdagodott a szarvasi-vásárhelyi vegyes csapat.

Gratulálunk a csapatnak! A sikerükhez hozzájárultak a felkészítők is: Máté Zoltán 5.dan, Tóth István 4.dan, Pálinkás László 1.dan és Bessenyei Ferenc 1.dan.

Rendkívüli eseménynek ad otthont november 30-án (vasárnap) Hatvan városa: Ökölvívó ringben megrendezésre kerülő profi pénzdíjas full-contact taekwon-do gála, melyre szeretnénk nevezni Borgulya Gyuri szarvasi harcművészt is. Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy felhívjuk Városunk cégei, vállalkozói figyelmét a kiemelkedő támogatási lehetőségre, ugyanis az eseményt minden bizonnyal a Sport1 is műsorra tűzi.
A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata  segítségét és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az Aranyszarvas, amit levettek Szarvas térképéről

Ezüstkása aranymazsolával