in

Piros Pontot kapott Szarvas

mesterhazy

mesterhazyA szocialisták egy jól bevált sikerreceptet alkalmaznak, ami úgy kezdődik, hogy végy egy garázst. Reméljük, hogy nem a tech szektorban állnak sorba, mert ott már van egy rosszul működő, de ennek ellenére piacvezető rendszer. Az első eredménye már jelentkezett is, kísérletet tettek Szarvas szégyenfoltjának, a Csaló-köz parkolójának a kikátyúzására. A Piros Pont nevéhez hűen piros, minden tekintetben, kívülről és belülről is. Bár az MSZP-től függetlenül üzemel mint közösségi ház, ahol internetezni, nyomtani és több más szolgáltatást lehet majd igénybe venni, nem titkolt céljuk, hogy a betérőkkel, elsősorban fiatalokkal megkedveltetni a piros színt.

A Pontot az MSZP elnökségének tagja, Kendra Tamás üzemelteti, akinek közelmúltban újították meg tisztségét. A megnyitón Földesi Zoltán egyben rövid sajtótájékoztatót is tartott, amin a más korábban is említett, térségünkbe érkező pályázati pénzek, az MSZP tisztújítása és a válság mellett még egy számunkra igen fontos dologról is szólt, mégpedig az M44-es ügyéről. Ebben előrehaladás, hogy a kiviteli tervek elkészültek, gőzerővel folyik a kisajátítás, és állítása szerint 2009-ben megtörténik az első kapavágás, 2010-től pedig munkagépek és a gazdaság együtt dübörögnek a terepen. A nyertes pályázatokkal kapcsolatban értetlenségének adott hangot, hogy a választókörzet három településén, Békésszentandráson, Csabacsűdön és Kardoson miért nem tudott senki nyerni az EU-s pénzekből, holott Szarvas másfél milliárddal telibenyerte magát.

Az időközben megérkezett Mesterházy Attila, az MSZP országos elnökségének tagja a válságról, munkahelyek teremtéséről és a még létezők megóvásáról, illetve a kisebbségből való kormányzásról szólt. Elmondása szerint körvonalazódik a terv, hogyan fogják a vállalkozásokat segíteni abban, hogy még több uniós forráshoz jussanak.  Terveikben szerepel a kötelezettségek enyhítése, gyorsabb ügyintézés és pénzkiutalás, valamint folyamatos támogatás. Utalt Orbán Viktor mondására, hogy „csak Magyarország számít”, ugyanakkor értetlenségét fejezte ki, hogy ennek értelmében miért nem ment el a Gyurcsány Ferenccel való tálálkozóra.

A megnyitó végén Kendra Tamás egy kártyát adott át Mesterházy Attilának, mint első és tiszteletbeli tagnak.

Vélemény, hozzászólás?

benkaskaracsony

Benkás karácsony

oregdiakok2

Ritka vendég az „Öregdiákoknál”