in

Hogyan takarítsunk meg 374900 forintot?

arbotelen

arbotelenHa már a természet oly kegyes hozzánk, hogy második éve pont a szünetre időzítette a Körös befagyását, úgy, hogy nem esett rá hó, és így vagy 15 kilométernyi befagyott folyószakaszon korcsolyázhatunk, akkor használjuk ki! (Azért lenne egy-két szavam a HAKI-híd megálmodójához.)
Számoljunk utána, hogy mennyit vagyunk képesek kifizetni egy egyhetes hamísítatlan télisport-élményért! Kalkulációnkban egy közepes távolságra levő, átlagos osztrák sípálya költségeit számoltuk össze egy 2 felnőttből és 2 gyerekből álló család részére Budweiser néni retroosztrák apartmanjában történő elszállásolással.

 A szlovák kapcsolattal azért nem számoltuk, mert már az sem jelentősen olcsóbb, igaz minőségben próbálnak felnőni a sógorok pályáihoz, de ez egyelőre az erőlködésben merül ki, illetve az euro bevezetésével valószínűleg mernek nagyot álmodni, és az árakat belövik az osztrák árak közelébe. Bár Holacsekk néni és Almdudler néni falusi vendégszállása minőségében nagyban nem tér el, mégis az osztrák példánál maradnánk.

 

A költségek részletesen:
apartman 4 fő részére: 70 euro/nap , azaz 113400/6 éjszaka
síbérlet átlagban 120 euro/nap/2 felnőtt, 162000/hét
üzemanyag 1500 km-re, autópálya matricákkal : 45000 forint
szerény hütte-élmény (mert ugye az kötelező): 30 euro/nap, azaz 40500 forint
családi utasbiztosítás: 2000 Ft, azaz 14000 forint/hét

A fenti kalkulációban nem szerepel az, ha valaki a fenti élményt a Provident segítségével kívánja megvalósítani 24 havi, 264% THM-es részletre.

Vélemény, hozzászólás?

boldoguljevet

Hogyan éljük túl 2009-et?

eletajegen2

Élet a jégen – Bikazug