in

Csalás!

Nem szokásunk hoaxokat terjeszteni, de ez most megbízhatónak tűnő forrásból érkezett hozzánk. Közzétesszük az alábbi levelet, melynek a forrásaként az egyik nagy bank csalásokkal foglalkozó szolgálata indított el, mert tényleg úgy tűnik, hogy valós veszéllyel kell minden mobiltelefon-tulajdonosnak számolnia. Utánanéztünk az interneten, és mivel ezzel kapcsolatban rengeteg fórumon nagyon sok olvasó erősítette meg, Namíbiától Finnországig, Szlovéniától Spanyolországig, de az országok felét fel lehetne sorolni, hogy a jelenség létezik.

Február 5-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte:
„Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy új fajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött.
A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következőek: +39…, +390…, +391…, +392…, +393…, +394…(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következmény nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.

A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 €-ós költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, és óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon.
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.
Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekében, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.

Vélemény, hozzászólás?

jobbiksza

Megemlékezett a Jobbik

kezilabda

Kézilabdás szezonnyitó