ban/ben

Csalás!

Nem szokásunk hoaxokat terjeszteni, de ez most megbízhatónak tűnő forrásból érkezett hozzánk. Közzétesszük az alábbi levelet, melynek a forrásaként az egyik nagy bank csalásokkal foglalkozó szolgálata indított el, mert tényleg úgy tűnik, hogy valós veszéllyel kell minden mobiltelefon-tulajdonosnak számolnia. Utánanéztünk az interneten, és mivel ezzel kapcsolatban rengeteg fórumon nagyon sok olvasó erősítette meg, Namíbiától Finnországig, Szlovéniától Spanyolországig, de az országok felét fel lehetne sorolni, hogy a jelenség létezik.

Február 5-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte:
„Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy új fajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött.
A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következőek: +39…, +390…, +391…, +392…, +393…, +394…(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következmény nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.

A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 €-ós költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, és óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon.
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.
Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekében, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.

Tetszett a cikkünk?

Vélemény, hozzászólás?

jobbiksza

Megemlékezett a Jobbik

kezilabda

Kézilabdás szezonnyitó