in

A vendéglátósok újabb sikere, ezúttal Szolnokon

etel

etelA kunhegyesi Rózsakert vendéglátó versenyen elért sikeres eredmény után az elmúlt hétvégén újabb kiváló eredményekkel büszkélkedhettek vendéglátós tanulóink.
2009. március 1-jén (vasárnap) a Szolnoki Főiskola nemrégiben átadott új, impozáns Campusában rendezték meg a IV. Pelikán Kupa gasztronómiai versenyt, ami egyben Magyarország legnagyobb ilyen jellegű rendezvényének számít. A felnőtt és tanuló versenyzők több kategóriában is megmutathatták tudásukat szakács, pincér és cukrász szakmákban. Erdős Hanna olimpiai bajnok cukrász és Pálszabó Mihály mesterszakács, a francia gasztronómia lovagja  mint szervezőpáros jelenléte és munkája garancia volt arra, hogy egy igen színvonalas versenyen vehettünk részt.

 

Szarvas Város Közoktatási és Közgyűjteményi Intézménye Székely Mihály Szakképző Iskolájából három tanuló indult ezen az országos hírű megmérettetésen. Diákjaink pincér és szakács szakmában díszasztallal és hidegtállal neveztek. A verseny nemzetközi szabályok szerint került lebonyolításra, arany- ezüst- és bronzérmek, oklevelek és diplomák díjazással, valamint különdíjak odaítélésével.

Czeglédi Adrienn 11. F osztályos vendéglátó szakmacsoportos szakközépiskolás tanuló 50. házassági évfordulóra terített díszasztala és menükártyája az előkelő harmadik helyezést érte el, emellett a közönségdíjért járó kupát is Ő vehette át. Nagy meglepetésünkre Adrienn sikersorozata még ezzel nem ért végett, ráadásként még egy különdíjjal is értékelték munkáját.

Sovány Gergő 3/13 H osztályos pincér tanulónk, a kunhegyesi verseny különdíjasa, ismét hozta a tőle már elvárt eredményt. Vadász díszvacsorára terített asztaláért ezüstérmet kapott, mellé pedig egy különdíjat is átvehetett.

Szakácsunk – Kun Lajos 3/13 H osztályos tanuló – a tavaszváró, négy személyre összeállított hidegtál variációját diplomával díjazta a neves zsűri. A különdíj odaítélése ebben a kategóriában sem maradt el, szintén intézményünk diákja vehette át.

Az egész napos program alatt különböző kóstolók, bemutatók, büféasztalok álltak a közönség és a versenyzők rendelkezésére. Tanulóink neves cukrászokkal, mesterszakácsokkal, felszolgálókkal, olimpiai bajnok szakemberekkel folytathattak beszélgetést.

Természetesen ezek a díszmunkák a támogatók és a felkészítők nélkül nem jöhettek volna létre. Köszönet illeti a Székely Mihály Szakképzésért Alapítványt az anyagi támogatásért, a Táncsics Vadásztársaságot a kölcsönzött eszközökért, a Szarvasi Általános Művelődési Központot a székek biztosításáért, és utoljára, de nem utolsó sorban a felkészítőket és segítőket kitartó munkájukért. A felkészítést segítették: Sutyinszkiné Pljesovszki Mária, Sutyinszki György, Kovács György, Sutyinszky Zoltán oktatók.

Az elért kiváló eredményekhez gratulálunk, így tovább vendéglátósok!
Sutyinszky Zoltán gyak. okt. vez.

 

Vélemény, hozzászólás?

turulok

Turulok országa

olimpiaifutas

Olimpiai gyalogtúra