in

Megkérdeztük Samu Tamást a Jobbik esélyeiről

SamuTamas2

SamuTamas2Közelednek az EU Parlamenti választások. 13. helyen vagy jelölve, nyilván nem befutó hely, hány jelölt jut be szerinted?
A Jobbik listáján 24 személy van, ismer közéleti személyiségek, jobbikos országos és helyi vezetők, szakemberek. Úgy számolok, hogy Morvai Krisztina mindenféleképp bejut, de szeretnék még egy két Jobbik által delegált képviselőt ott látni. A közvélemény kutatások szerint 5% feletti a Jobbik támogatottsága.

 

Az Európai Parlamentbe kerülve mit szeretnétek elérni?
Képviselni szeretnénk azt a több százezres réteget, akik csalódtak az Európai Unióban, hiszen az –unió semmire sem volt megoldás, tönkretette a magyar mezőgazdaságot, amelynek egyébként adottságai révén több tízmillió embert kellene eltartania. A magyar termékeknek piacot kell biztosítani a multikkal szemben, és vissza kell szerezni az orosz piacot, valamint ki kell juttatni a magyar termékeket az uniós piacra is, hogy ne csak a silány minőségű német és lengyel árukat kelljen fogyasztanunk. A korrupt magyar politikusokat még jobban pozícióba hozta a pénzek újraelosztásánál, erre az igazi megoldás a kormányváltás lenne, de próbálunk minél többet megtenni az Európai Parlamentben is majd ez ellen, és felhívni az uniós döntéshozók figyelmét a problémára. Támogatni szeretnénk a határon túli magyarok autonómia törekvéseit.

 

A nap aktualitása, hogy a Benkát egy cigány jogvédő szervezet lépre csalta, majd az m1 D. Tóth Kriszta segítségével kifordította a történetet. Van-e cigánykérdés Szarvason?
Cigánykérdés inkább a cigánybűnözésben nyilvánul meg, ami ma már közhasználatban levő fogalom. Hivatalosan minden parlamenti párt tagadja ezt, a Jobbik vállalja egyedül, hogy nevén nevezi a problémát. Mindannyian tapasztaltuk ezt Szarvason is, a csicskatartásból, a betörésekből, sok helyen ki sem mernek menni az utcára sötétedés után.

 

Milyen megoldást tud erre a Jobbik?
A rendszerváltás óta 100 milliárdok úsztak el a korrupt cigányvezetők miatt. A Jobbik két oldalról közelíti meg a kérdést, egyrészt a bűnözést kell visszaszorítani, törvényi, rendvédelmi úton, másrészt pedig a szociális rendszert kell átalakítani úgy, hogy csak az jusson segélyhez, aki meg is érdemli, ne váljon életformává a szociális rendszeren való élősködés.

 

Szeretnél még hozzáfűzni valamit az eddig elmondottakhoz?
Azt szeretném cáfolni, hogy a Jobbik az MSZP kreálmánya, amit csak a FIDESZ gyengítésére hoztak létre. A valós helyzetet jól mutaja, hogy az MSZP szerint a FIDESZ segédcsapata vagyunk, a FIDESZ meg azt mondja, hogy az MSZP pénzel minket. A Jobbik egy önálló nemzeti radikális párt, ami biztosan semmilyen közösködést nem vállal a balliberális pártokkal, és a reá adott voks kizárólag a magyar érdekeket szolgálja. Nincs elveszett szavazat.

Vélemény, hozzászólás?

kiallitas090423

Kiállítás a Föld Napja alkalmából

Csak a gyökeret