in

Kék hírek 2009.07.01.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG
S Z A R V A S

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

1./ 2009. június 26-án éjszaka a békésszentandrási körzeti megbízott a halőrökkel közösen teljesített szolgálatot, amelynek során június 27-én 01.25 órakor észlelték, hogy egy kivilágítatlan, feltűnően nagy csomagokat szállító kerékpáros halad a település irányába. Megkísérelték megállítani a személyt, aki a felszólítás ellenére – a kerékpárról leeső csomagokat hátrahagyva és sebességét növelve – tovább közlekedett és csak az utána szaladó körzeti megbízott beavatkozására állt meg. Az elszámoltatás során V.R.  helyi lakos elismerte, hogy a kerékpárral szállított élelmiszereket, italokat és használati tárgyakat egy Kenderföldek üdülősoron lévő vikkendházból hozta el, ahova betörés során jutott be.

 

A bevezetett intézkedések során megállapítást nyert, hogy V.R. az elmúlt időszakban másik két békésszentandrási üdülőbe is betört, ahonnan műszaki cikkeket, élelmiszereket és  italokat tulajdonított el, amely eltulajdonított tárgyak részben  lefoglalásra kerültek végrehajtott házkutatás során.

 

A továbbiakban V.R. őrizetbe vételére került sor, amely során újabb vikkendház betörésével kapcsolatban volt megállapítható, hogy azt is a nevezett személy követte el.

 

2./ A Szarvasi Rendőrkapitányság rablás kísérlet bűntette miatt eljárást kezdeményezett ismeretlen tettes ellen, aki 2009. június 30-án 22.00 óra és 2009. július 01-én 03.15 óra közötti időben  anyagi haszonszerzés végett megjelent S.I. Gyomaendrőd, Budai N.A. utcai lakásánál, majd az idős sértettet megfenyegetve pénzt vagy a televízióját követelte. Az elkövető cselekménye során a lakás  bejárati ajtaját belökte és a kerekesszékes sértettet fellökte, illetve bántalmazta.

 

A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a fenti cselekmény elkövetője fiatalkorú V.K. helyi lakos, aki ellen őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás.

 

3./ A Szarvasi Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt eljárást kezdeményezett ismeretlen tettes ellen, aki anyagi haszonszerzés végett 2009. július 01-jén 12.30 óra körüli időben Gyomaendrődön, a Hősök utcai orvosi rendelőintézet előtt egy fának támasztott – P.B. gyomaendrődi lakos tulajdonát képező – lezáratlan MTB kerékpárját magához vette, és arra felülve, a kerékpáron közlekedve a helyszínről eltávozni szándékozott. Cselekménye közben azonban a sértett megzavarta, a történteket észlelve az elkövető után szaladt, és rákiáltott és meg kívánta akadályozni a kerékpár eltulajdonítását. Az ismeretlen tettes a sértettnek azt mondta, hogy a kerékpár most már az övé, nem adja vissza, azt el fogja vinni, majd hirtelen a sértettet ellökte a kerékpártól és a helyszínről elmenekült.

A bevezetett rendőri intézkedések alapján megállapítást nyert, hogy a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N.J. helyi lakos, aki tagadta a cselekmény elkövetését. A kerékpár az eljárás során lefoglalásra került.

N. J. ellen őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás.

Szarvas, 2009. július 02.

Vélemény, hozzászólás?

idokerek090702

Nézzen nagyot!

benkastabor090704

Benkások a Balatonnál