in

Falusi turizmus szakmai fórum Szarvason

2009. szeptember 19-én, Szarvason a Vajda Péter Művelődési Központban tartotta a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület szakmai fórumát, ahová igyekeztek olyan előadókat meghívni, akik hasznos és aktuális információkkal szolgálnak a falusi turizmussal foglalkozó szállásadóknak.

Elsőként Gulyás Péter a Dél-alföldi RMI igazgatója beszélt arról, hogy régiónkban igen nagy a térnyerése a falusi turizmusnak, hiszen a múlt év folyamán a vendégek száma 24 %-kal, a vendégéjszakák száma pedig 28 %-kal növekedett ebben a szegmensben. Tehát a szakma is úgy értékeli, hogy a turizmusban igen fontos szerepet tölt be a falusi turizmus. Ezek után néhány szót hallhattunk a Magyar Turizmus Zrt. jövőbeni kampányairól. A 2010-es évet a Fesztiválok Éveként hirdetik majd.

Ezután Debreceni Lajos, a Körösök Völgye Akciócsoport vezetője beszélt a közeljövőben várható pályázati lehetőségekről. A következő beadási időszak november 1-én kezdődik. Debreceni úr elmondta, hogy irodájuk mindenben segít a pályázni kívánóknak. Elérhetőségük megtalálható a http://korosokvolgye.hu/ honlapon.

Frankó Pál, a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület elnöke beszélt az adókedvezmény eltörléséről, illetve az egyéb, a falusi turizmust súlyosan érintő jogszabályváltozásokról.
Majd Glózik Klára tartott előadást Békés megye turisztikai marketing munkájáról, felhívta a szállásadók figyelmét az interneten való megjelenés fontosságára.

Hricz Elvira, az Egyesület titkára pedig beszélt az idei év 4 nyertes pályázatáról, melynek keretében tanulmányutat szerveznek október közepén Jász – Nagykun Szolnok megyébe az ottani falusi szálláshelyek működésének megismerése céljából. Egy másik pályázat keretében pedig végre elkészül a Békés megye falusi szállásadóit megjelentető honlap és kiadvány, amelyben helyet kapnak azok a szolgáltatók is, akik valamilyen módon kötődhetnek a falusi turizmushoz.

A fórum a Békés Megyei Önkormányzat támogatásával jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Szomszédolás Biharban

Aerobicos Magyar Kupa III. forduló Makón