in

Bolti tolvajokat tartóztattak fel a vásárlók

Rendőri jelentés alapján nyomozást rendeltünk el ismeretlen tettesek ellen, akik 2009.09.25.-én 12:30 óra és 12:45 óra közötti időben bementek egy békésszentandrási kisboltba, ahol az öt elkövetőből az egyik a bolt alkalmazottját szóval tartotta, amíg másik társa a ruházatába kb.: 40.000.- Ft értékű tisztálkodási szert és édességet rejtett. A bolt alkalmazottja és a vásárlók miután ezt észlelték, felszólították őt, hogy pakolja vissza az árucikkeket és a rendőrség kiérkezéséig mindannyian maradjanak a boltban. A felszólításnak az elkövető nem tett eleget. Ezt követően az 5 fő dulakodni kezdett a boltossal, ill. a vásárlókkal, melynek során egyikük kezét kicsavarták, egy másik személyt pedig egy polcnak löktek, majd a bolt ajtaját a helyéről leemelték és elmenekültek. Menekülésük során az utcán, a ruházatba (harisnyába) rejtett árukat eldobálták.

A bolt eladója, egy helyi polgárőr és a helyi körzeti megbízottak együttesen sikeresen feltartóztatták az 5 elkövetőt.

A dulakodás következtében a bolt eladója és az egyik vevő is 8 napon belüli sérülést szenvedett.

A bevezetett rendőri intézkedések során megállapítást nyert, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésével megalapozottan öt vidéki nő gyanúsítható.

Nevezettek őrizetbe vételére került sor, majd 2009. 09. 28-án a Békéscsabai Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket, fogvatartásuk mellett a büntetőeljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja ellenük.

Szarvas, 2009. szeptember 29.

Vélemény, hozzászólás?

Baleset szemtanúit keresi a Rendőrség

Kilátás az ó toronyból