in

Még közelebb a két kedvenchez

Üdvözlöm a két pártrádiót a Sláger és a Danubius helyén! Hurrá politika, hurrá kampány, olyan kíváncsi vagyok. Izgatott vagyok, megkergültem, fel le járkálok, mint egy gyerek, várom a meglepit november közepétől. Politikai beszélgetések a két országos, bejáratott frekvencián.

Bárcsak minden álmom ilyen simán valóra válna. Mindig is szerettem volna sokkal többet hallani arról, mi van az MSZP-vel, a Fidesszel. Néha úgy el tudnak tűnni, aggódom is értük, éjszakákat nem alszom miattuk. Hjaj, azok a hosszú utak, amiket politológusok érdekfeszítő elemzései tesznek majd elviselhetővé a sok hülye, dübörgős zene helyett. A popzene maradjon csak az imperialisták ópiuma, nekünk magasztosabb dolgok járnak. Politika az autórádióból is. Igazuk van. Kevés a nagyplakát, a saját tévé, saját újságok. Alig lehet belebotlani Orbán Viktor, vagy az aktuális, éppen megbukni készülő MSZP-s miniszterelnök okos fejének fotójába. Kevés, kevés. És erre végre ők is rájöttek. Nem értem, mire vártak eddig?

Még azt kéne kitalálni, hogyan férkőzhetne be még jobban az aktuálpolitika a hétköznapjainkba. A magánéletünkbe. Hogyan lehetne játszva tanulni nagy vezéreinktől? Mert igenis elképzelhető szórakozás, móka és kacagás a Fidesszel, s az MSZP-vel. Munka után, amikor az ember az egész napi hajtás után zsongó fejjel hazaér, akkor kell meglepni bennünket valami izgalmas pártkampánnyal. Esténként, a vacsoraasztalnál mindig is hiányérzetem volt. Ja, a só, mentem vissza a konyhaszekrényhez, de legbelül éreztem, még mindig kevés, új ízek kellenek, teljesség a politikai tájékoztatásban.

Párttagok kellenének minden lakásba. Fontos lenne a jelenlétük. Kísérjenek a kádig, mossák meg a hátunkat, megháláljuk, szavazni fogunk. Igen, még a hálószobámba is beengedném őket. Mutassanak erkölcsi irányt. Vagy itt van például a divat. Miért nem lehet MSZP® márkájú farmereket gyártani végre? Ideje betiltani a nagy világmárkákat, legyen saját Fidesz© napszemüvegünk, ne hagyjuk, hogy elvakítson az öncélú, önbutító szórakozás.

Miért nem lehet egy gyermekjátékra rányomatni azt a gyönyörű szegfűt vagy narancsot? Leendő választópolgár a gyermek, emberek! Ha most engedjük elkanászodni, felnő, és képes lesz új, önálló pártot alapítani, és akkor lehet megint aggódni, hogy hajjaj, íme egy új erő, egészség.

Szóval nagy az öröm, megint egy kicsit közelebb kerültünk a két kedvencünkhöz, nyomjuk fel koppra a hangerőt, rázzuk a loboncot, hajrá Magyarország, hajrá balekok!

Az eredeti írás itt tekinthető meg a BEOL.hu-n

Hartay Csaba

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Kiugrási kísérlet a Múzeumban

280 éve élnek közöttünk…