in

Barchna Bence utazhat a karate vb-re

A Szarvasi Harcművész SE sportolója a kvalifikációs versenyeket követően bekerült a  marokkói kadet és junior karate világbajnokságra utazó 13 fős keretbe.

2009 tavaszán a Magyar Karate Szakszövetség kapitánya 4 versenyt jelölt meg, amelynek eredményei alapján a közel 50 tagú teljes keretből kijelöli az ún. szűk, utazó keretet. Már a válogatottba történő meghívást sem egyszerű kiharcolni, hiszen ehhez is legalább dobogós helyezés kell a Magyar Bajnokságról, vagy valamelyik nagy nemzetközi tornáról, a vb részvételhez azonban ennél jóval többre van szükség: legalább 3 kvalifikációs versenyről kell éremmel hazatérni.

A szarvasi Brachna Bence az alapkövetelményeknek megfelelt, így harcba szállhatott a kijutásért. Három versenyről két bronzérmet sikerült begyűjtenie -55 kg-ban, ahogyan a szintén ebben a kategóriában versenyző másik magyar sportolónak is. Ez azt jelentette, hogy az utolsó versenyen, a pozsonyi Ifjusági Európa Kupán dől el minden. A két sportoló a döntőbe jutásért találkozott egymással, ahol Brachna került ki győztesen, aki a nyerő szériát a döntőben sem szakította meg, és végül az aranyérmet akasztották a nyakába. A siker egyúttal a világbajnoki szereplést is jelentette.

Az eredmény azért is bír különös jelentőséggel, mert a vb-t az Olimpiai Bizottság által egyedüliként elismert ernyőszervezet, a World Karate Federation rendezi, ahol országonként csak egy versenyző vehet részt súlycsoportonként. Ha a hazánkban ismertebb boksszal próbálunk párhuzamot húzni, akkor a WKF rendezvényeinek győztesei nyerik el a nagyvilágbajnoki címet, amelynek megszerzéséért most Brachna Bence is harcba szállhat.

A sportoló felkészülését a Lau-Federn Kft, az Aranyszarvas Apartmanház, a Kató-Fotó Optika, a Békés Megyei Vízművek, a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt, a Worktrans Kft, a Szarvasi Mozzarella Kft, a Kenzo Kft, a Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet, a Hot-ball Squash Club és Szarvas Város Önkormányzata támogatja.

Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van

Levél az éterből, levél Ervintől