in

Kiváló évadkezdés – országos 1. helyezés

Ebben az évben a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában rendeztük a környékbeli gyerekeknek a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóját, mert a sok jelentkező miatt a verseny kinőtte a gyulai Gyaki épületét. Október 16-án a szarvasi helyszínen 220 gyerek vágott neki az izgalmas délutánnak.

Az eredményhirdetésre, melyre november 3-án, Gyulán került sor, a legjobb 6 csapatot hívták be évfolyamonként. Iskolánkat 4 csapat képviselte.

A harmadik osztályosok 35 indulóból a 4. és 5. helyen végeztek.

A Szorzó-mesterek csapata: Medgyesi Dominik, Buzás Bálint, Domján Balázs, Szappanos Ármin. Felkészítőjük: Nagy Istvánné.

A Nebulók csapata: Grünvald Barnabás, Hortobágyi Gábor, Pekár Tibor, Vágó Zénó. Felkészítő tanáruk: Lestyán Györgyné.

Az 5.b osztály két csapata a tavalyi teljesítményüket is felülmúlva az 1. és 2. helyen végzett az 54 indulóból. Akik ezt a szép eredményt elérték: Velky Anna, Buzás Balázs, Jakab Máté, Prjevara Zsombor, Fabó Norbert, Kiss Norbert, Sallai Márton, Mikó Ádám. Felkésztőik: Juhászné Kurucz Edit, Révész Éva.

A győztesek kivívták a jogot a budapesti országos döntőn való részvételre. Iskolánk nevelője, Révész Éva kapta Békés megyében a legjobb felkészítő tanár címet. Gratulálunk a szép eredményt elért gyerekeknek és felkészítőiknek.

Az országos megmérettetésre november 21-én került sor. Az ország legjobb 240 csapata adott egymásnak találkozót a 3-8. évfolyamon. A 60 perces írásbeli forduló után mosolyogva jöttek ki a gyerekek a teremből, azt mondták jól sikerült a feladatlap megoldása. Valóban! Csak 5 pontot veszítettek az elérhető 119-ből. Most már volt miért izgulni!

A szóbeli versenyt évfolyamonként a 6 legtöbb pontot elért csapat között bonyolították le. Iskolánk TIP-MIX csapata a legmagasabb pontszámmal jutott be a délutáni fordulóra. A közönség előtt folyó szóbeli megmérettetés is kiválóan sikerült. Városunk kisdiákjai első helyen végeztek, maguk mögé utasítva a főváros és a vidéki nagyvárosok neves iskoláit, nagy örömet szerezve szüleiknek, diáktársaiknak, nevelőiknek.

Kívánunk nekik hasonló szép eredményeket!

Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola matematika munkaközössége

A képet csatolt fájlként küldjük. A képen szereplők: Velky Anna, Jakab Máté, Buzás Balázs, Fabó Norbert és felkészítőjük Juhászné Kurucz Edit

 

Vélemény, hozzászólás?

Hozták a formát

Járművek kivilágítása