in

Folytatódik az M44-es előkészítése

Gazdagodik a város

Földesi Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott az állami költségvetésről, helyi oktatáspolitikai ügyekről, és az MSZP tájékoztató kampányáról.

Mint mondta, feszített költségvetési időszak elé néz az ország, az elemzők szerint azonban az eddigi döntések kezdenek beérni. A jövő évi költségvetésbe bebetonozódik a szigor, a lakosság megértette a döntések okát.

Nagy viták tárgya volt a helyi költségvetés is tette hozzá – majd így folytatta – a helyi költségvetés koncepciója feszes gazdálkodást igényel az intézményektől, azonban nincs szüksége a városnak működési és felhalmozási hitelre, nem terveznek elbocsájtásokat sem. A kistérségi összefogás eredményeként az oktatás és egészségügyi ellátás továbbra is a megszokott színvonalon folyik.

A szakrendelő rekonstrukciója kapcsán elmondta, hogy a szükséges 10%-os önerőre is pályázatot nyújtott be a város amiből 5%-ot vagyis 29 millió forintot kapott meg. A közel 600 millió forintos beruházás így a városnak mindössze 30 millió forintjába kerül.

A város gazdagodik tehát, hiszen épül egy óvoda, felújítják a Dózsa György úti óvodát, valamint a Fő téri Általános Iskola épülete is megújul.

Az M44-es elkerülő építéséről elmondta, hogy 2010-ben tovább folytatódik az előkészítés, a kisajátítás, és a múzeumi feltárás is, ehhez 3 milliárd forint áll rendelkezésre a következő év költségvetésében.

{xtypo_quote}Az MSZP a költségvetés elfogadása után kiáll az ország elé a fals adatok miatt. Az áldozatvállalás eredményeit veszi majd sorra az a kiadvány, melyet minden háztartásba eljuttatnak.{/xtypo_quote}

A tervek szerint megismerhetjük majd a valós eredményeket, szó esik a kiadványban a csökkenő jövedelemadóról, és a közrend területén elért eredményekről.

Az új influenza kapcsán elmondta, hogy komolyan kell venni a világjárványt, értetlenül áll a hisztériakeltés előtt az oltóanyag kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

A holtak evilági megnyilvánulásai

Hadinapló a Kárpátokból