in

Kampány előtt

Földesi Zoltán sajtótájékoztatóján kicsit érződött a jövőévi választások előszele, amit egy gyors mérleggel kezdte, aminek keretében összefoglalta a Bajnai-kormány eredményeit. Az április vége óta regnáló kormány válságkezelő intézkedései eredményének tekinti, hogy a két évvel ezelőtti 11%-ról 3, 8%-ra csökkent a GDP hiánya, ami bizakodásra ad okot, ami szerintem rendben is van, hiszen a 11%-ot is MSZP-s kormány halmozta fel. Esetleg iránymutatás lehetne a jövőre nézve, hogy mindenki tegyen rendet maga után, az utolsó kapcsolja le a villanyt!

 
Az adóváltozásokra kanyarodva azt mondta, hogy azzal, hogy 5 millióig 17% lesz az adókulcs, kvázi egykulcsos lesz az adórendszer, mert ide tartozik a bérből és fizetésből élők 90%-a. A maradék keresőnek 32% lesz a kulcs.
 
A nyugdíjasoknak 4,1%-os emeléset szavaztak meg – személyszerint ő is – január 1-ével, sőt, azoknak, akik a „rossz” években mentek nyugdíjaba, azoknak egyszeri 2%-os kompenzációval növelnék nyugdíjukar, amit extrém esetben további kettővel még meg is lehetne fejelni. Azoknak, akiknek nyugdíja 65000 forint alatt van, ill. azok az egyedülélők, akiknek nem haladja meg a 75000 forintot, a pontos feltételekért olvasóink forduljanak a nyugdíjas szervezetekhez, mert rajtuk keresztül lehet majd igényelni a korrekciót.
 
A költségvetés megszavazása körüli történésekről annyit mondott, hogy az 1500 módosító indítvány körül voltak „arcpirító beterjesztések is az ellenzék részéről”, ahol kiemelte, hogy az egykori fideszes pénzügyminiszter, Varga Mihály a nyugdíjkassza terhére akarta a karcagi ravatalozót 200 millióból renováltatni. Természetesen ez nem ment át a végszavazáson.
 
Megemlített néhány külföldi vélemény hazánkról, miszerint a Moody’s szerint 2010-re Magyarország tudja amit az euro bevezetéséért tudnia kell, egyedül a FIDESZ kormányrakerülésében lát kockázati tényezőt – ami pedig be fog következni, egyedül az arányokon lehet még javítani vagy rontani. A GP Morgan a térségben bkövetkező ipari fellendülés szempontjából hazánkat teszi az első helyre. Csak legyen ár végre igazuk!
 
Közelebbi pátriárkánkról, Szarvasról szólva elmondta, hogy nullás költségvetés került elfogadásra, remélik, tartani tudják. A város pénzügyi helyzete stabil. A takarékosság jegyében az önkormányzati dolgozóknál nem lesz bérfejlesztés.
 
Sajnálja, hogy a hétvégén nem lehet Szarvason, de szólítja az MSZP közgyűlése, ahol miniszterelnök-jelöltet kell állítaniuk. A választások első fordulóját 2010. április 11-ra várja, majd arra két hétre, 24-re a másodikat. Kora tavasszal begyújtják a kampányrakétákat, de addig „sok munka van még hátra”, mondta Földesi Zoltán.
{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

A mesemondó benkások

Futsal vagy teremfoci?