in

Csendőrség a láthatáron?

A politikai uborkaszezonnak lassan vége, egymást követik a pártok sajtótájékoztatói. Tegnap délután a Jobbik helyi vezetése tartotta tájékoztatót Gajdos Attila, a szarvasi Jobbik alalnöke nyitotta meg, amin elsősorban a közbiztonsághoz kapcsolódó ügyekről esett szó.
 
Tóth Zoltán a napokban lejátszódott salgótarjáni üggyel kapcsolatban megemlítette a közelmúltban a városban történt szurkálásos esetet, ami szerintük egy működő, az általuk favorizált közterületi járőrszolgálatot ellátó Csendőrség felállításával megelőzhető lett volna, és ismét a jól működő olasz példát hozta fel mintának. A Csendőrséget a Rendőrség különálló szolgálati ágának, egyféle elitalakulatának tennék, és két év képzés után kerülhetne a közterületekre a csendőr. Nehezményezte, hogy a Rendőrség inkább a Gárdával szemben lép fel, és elmondta, hogy mintegy másfél milliónyira rúgnak a megyei gárdisták büntetései összesítve, aminek kifizetéséhez kérik a szimpatizánsok segítségét is.

 
Samu Tamás Gergő a Rendőrség vonatkozásában megkülönbözetné a politikai befolyásolás és a szakmai partnerség eseteit, amivel célzott a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszevezetével kötött szövetségük körül a megyénkben, sőt városunkban is kialakult médiavisszhangra. Elmondta, hogy ennek a szövetségnek keretében a TMRSZ részt vett a Jobbik rendvédelmi programjának kialakításában. A Csendőrséget ő sem hagyta feledésbe merülni, emlékeztetett a korábban jól működő magyar kakastollas szervezetre. Értetlenségét fejezte ki, hogy miért a Magyar Gárda került beszüntetésre, mikor más, hasonló jellegű szervezetek zavartalanul működhettek előtte is, és működhetnek most is.
 
{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Az éneklésre születni kell

Váratlan vendég a városban – egy sima tok