Connect with us

Blog

Elég jó = nagyon jó

Ma hallottam egy pszichológusnőtől a következő mondatot, amikor éppen arról kérdezték, hogy miként lehet összeegyeztetni három gyermek nevelését a munkával és a háztartással: „ne próbáljunk meg a legjobbak lenni, legyünk elég jók, ez bőven elég. Ha túl magasra tesszük a lécet, akkor megeshet, hogy nem tudjuk átugorni, és akkor sorra jönnek a kudarcélmények.” 

Ez a megfogalmazás annyira szíven ütött, hogy újra meg újra visszacsengett a fülemben ez a néhány mondat. Mennyire igaza volt ennek a nőnek! Ebben az eszeveszett (nemcsak) karácsonyi hajszában olyan jó ilyen gondolatokat is hallani, szinte üdítően hat az ilyen megközelítés. Nem kell stresszelni azon, hogy minden tökéletes legyen, mert a karácsony akkor is karácsony, ha éppen nincs tökéletes karácsonyfánk, nem lesz tökéletes a bejgli, vagy nem találtuk meg a tökéletes ajándékot. Hiszen nem ez a lényeg. Érezzük jól magunkat, ahogy éppen szeretnénk. 

Ezen gondolatok fényében kívánok minden kedves olvasónak önfeledt, örömteljes karácsonyt, finom ételeket, szép pillanatokat, boldog nevetéseket és gyertyafényes, fenyőillatú, sütimajszolós beszélgetéseket!

 

Szeretettel, Nóra  

 
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Archívum

2009. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect