in

Elég jó = nagyon jó

Ma hallottam egy pszichológusnőtől a következő mondatot, amikor éppen arról kérdezték, hogy miként lehet összeegyeztetni három gyermek nevelését a munkával és a háztartással: „ne próbáljunk meg a legjobbak lenni, legyünk elég jók, ez bőven elég. Ha túl magasra tesszük a lécet, akkor megeshet, hogy nem tudjuk átugorni, és akkor sorra jönnek a kudarcélmények.” 

Ez a megfogalmazás annyira szíven ütött, hogy újra meg újra visszacsengett a fülemben ez a néhány mondat. Mennyire igaza volt ennek a nőnek! Ebben az eszeveszett (nemcsak) karácsonyi hajszában olyan jó ilyen gondolatokat is hallani, szinte üdítően hat az ilyen megközelítés. Nem kell stresszelni azon, hogy minden tökéletes legyen, mert a karácsony akkor is karácsony, ha éppen nincs tökéletes karácsonyfánk, nem lesz tökéletes a bejgli, vagy nem találtuk meg a tökéletes ajándékot. Hiszen nem ez a lényeg. Érezzük jól magunkat, ahogy éppen szeretnénk. 

Ezen gondolatok fényében kívánok minden kedves olvasónak önfeledt, örömteljes karácsonyt, finom ételeket, szép pillanatokat, boldog nevetéseket és gyertyafényes, fenyőillatú, sütimajszolós beszélgetéseket!

 

Szeretettel, Nóra  

 

Vélemény, hozzászólás?

Lendületes évvége

Chovános karácsonyvárás