in

Újévi hangulatban

Gigakoncert keretében két, pontosabban három szarvasi zenekart hallhattunk vidám óévbúcsúztató zenélésükön a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében. Gigakoncert, mert a szünet idejét kivonva is több, mint háromórás volt az előadás, amin a "Kozák Lajos Szarvas Város Fúvós Kultúrájáért Alapítvány" által támogatott két fúvóegyüttes, a Szarvasi Rezesbanda és a Szarvas Band, majd ez utóbbi a chovános tanárokkal és diákokkal big banddé bővülve zenélt a teljes termet megtöltő zeneszeretőknek. 

A hagyományosan ilyenkor megrendezésre kerülő koncert annyiban nem volt hagyományos, hogy az idén először kértek egy jelképes összeget a belépésért, amiért nagyon megszolgáltak. A műsorvezetők Szabados-Tóthné Kozák Ilona és Mótyán Tibor hol saját történettel, hol zenetörténeti érdekességekkel szórakoztatták a nagyérdeműt. A nézők az önálló koncertnek sem rövid első félidőt követően sem mentek haza, a szünet után is kevesebb, mint 10 üres helyet lehetett látni a nézőtéren. A változatos műsorral nagyon jó hangulatot csináltak, három óra ide, három óra oda, a lábak folyamatosan jártak, vagy kézzel verték a taktust.

A műsor végén Szabados-Tóth Gábor kijelentette, hogy nem szeretnének konkurrálni a Bécsi Fülharmonikusokkal, de most ők is Johann Strauss Radetzky-indulójával búcsúznak. A közönség még megpróbált egy ráadást kicsikarni, de a szemfüles rendezők a világítás felkapcsolásával megmentették a zenészeket a kiszáradástól.

Vélemény, hozzászólás?

Köszönet a legnagyobb adózóknak

Búcsú 2009-től