in

Szarvasra figyel Európa

Szarvas városa a napokban kapta kézhez Dr. Bernhard Ensink a brüsszeli székhelyű Európai Kerékpáros Szövetség Vezető tisztségviselőjének gratuláló levelét.

Dr. Ensink gratulált Babák Mihály polgármesternek és Szarvas városának ahhoz, hogy Magyarországról a főváros után elsőként csatlakozott a Brüsszeli Kartához és magára nézve kötelezőnek tartja az abban kitűzött célokat.

Többek között Szarvas vállalja, hogy tovább növeli a kerékpárosan közlekedők számát, céljai között szerepel a kerékpáros-balesetek kockázatának csökkentése, a közterületeken a kerékpártárolást és lopás megakadályozó intézkedéseket hoz – jelenleg is több térfigyelő kamera van ebből a célból is elhelyezve a városban – , a kerékpáros turizmus feltételeit javító beruházások révén hozzájárul a fenntartható turizmushoz.

A célkitűzések elérése érdekében az önkormányzat a karta aláírása előtt is erőfeszítéseket tett, melyet azzal is elismertek, hogy már két alkalommal elnyerte a város a „Kerékpárosbarát Település” címet.

– Büszkék vagyunk az eredményeinkre – nyilatkozta a hírrel kapcsolatban Babák Mihály polgármester, hiszen több mint 18 kilométer kerékpárúttal rendelkezünk már most, közterületeinken európai normáknak megfelelő kerékpártárolóink vannak, több a városban működő cég és maga a hivatal is aktívan és eredményesen vesz részt kerékpárosoknak kiírt pályázatokon, versenyeken. Kerékpárosbarát munkahely többek között a Gallicoop Zrt, a Gyermekélelmezés. A Kistérségi Iroda és a Polgármesteri Hivatal győztesen került ki a Bringázz a munkába kampány korábbi fordulóiban..

De nem elégszünk meg az elért eredményekkel, tovább szeretnénk növelni a kerékpárutak számát és hosszát, ennek érdekében több pályázatot is beadtunk és bízunk a pozitív elbírálásban, Városunk igyekszik mind az itt élőknek, mind az idelátogatóknak optimális feltételeket teremteni a kerékpározáshoz, a biztonságos közlekedéshez, az egészséges élethez és az aktív kikapcsolódáshoz is.

Örülünk annak is, hogy Brüsszelbe is eljutott ennek híre, s az elsők között csatlakoztunk a Brüsszeli Chartához. 

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Téli Kupa – 13. játékhét

Egyirányú lesz-e a Kossuth utca?