in

Az MSZP begyújtotta a rakétákat

„Megkezdődött a kampány” kezdte sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján, amit azzal kezdett, hogy „hihetetlen mód gazdagodtunk” célzott az elmúlt nyolc év kormányzásának eredményeire. Földesi Zoltán vendége ezúttal Oláh Lajos államtitkár volt, aki azzal kezdte mondanivalóját, hogy mindig szívesen jön Békés megyébe, ami „Orbán Viktor szerint romokban hever”, aki „kimozdulhatna Felcsútról, vegyen egy GPS-t, hogy lássa, milyen új utakat építettek” a szocialista kormányzás alatt. Határozottan készülnek a kormányzati szerepre a 2010-es választási győzelem után, amihez el is készítették kormányprogramjukat, amit pl. a FIDESZ nem tud, nem akar felmutatni, csak kiszivárgott infókból lehet következtetni a tartalmára. Az MSZP-s egyéni jelöltek voltak olyan bátrak, hogy minden FIDESZ-es képviselőjelöltet vitára hívtak. A népszerűség hajhászása helyett felelős kormányzati pártként keményen kezelték a válságot, ahelyett, hogy ellenzékbe vonultak volna, és karba tett kézzel nézték volna, hogy mit tesz a FIDESZ, mondta Oláh Lajos.

Amint azt sajtótájékoztatójának elején elmondta, kormányzati szerepre készülnek, azonban az ilyen mondataiból, mint „reméli, a FIDESZ felelősként folytatja majd, amit ők elkezdtek” azonban az derül ki, hogy már ő is lefutottnak tekinti a választásokat.

Oláh Lajos után Földesi Zoltán foglalta össze az utóbbi négy év, ill. a válság kezelésére szerződtetett kormány eredményeit, és a térségben történt pozitív változásokat. „Pestiesen szólva, majd lehidalt”, mikor összeszámolták, hogy 88 milliárd forintnyi agrárfejlesztési támogatás érkezett az utóbbi 3 év alatt a választókörzetébe. Beszélt az autópályafejlesztésekről, a bérek és nyugdíjak emelkedéséről, a megduplázódott bruttó átlagkeresetekről, amit kormányzásuk 8 éve alatt értek el. 3,2 millió ember él ma nyugdíjból, aki ebbe a rendszerbe „belebarmol”, az hihetetlen károkat tud okozni. „Megvédjük a nyugdíjasokat”, fűzte hozzá Oláh Lajos, amivel egyértelműen megnevezte a kampányukkal megcélozni kívánt közönséget.

Végezetül Földesi Zoltán azzal búcsúzott a sajtó képviselőitől, hogy nem gondolta, hogy bakancscsattogtatós rendcsinálóktól kell valaha is féltenie szeretteit. Rend kell az országba, de erre is van programjuk, zárta a sajtóbeszélgetést Földesi Zoltán.

Az írás a Körös TV által rendelkezésünkre bocsátott hang- és képanyag alapján készült. Köszönet a segítségért!

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Kántor Zsolt: Tranzit

Nyugdíjasok és az egyházak 1%-ka