in

A jó kapusteljesítmény önmagában kevés

Első tavaszi hazai bajnoki mérkőzését vívta szombaton este a Szarvasi Mozzarella HC NB II-es férfi kézilabda-csapata. Ellenfélként az előzetesen verhetőnek tartott Békéscsaba érkezett a Vajda Péter Gimnázium sportcsarnokába.

Szarvasi Mozzarella HC–Békéscsabai BDSK 27–30 (12–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. V.: Kuczik, Veszelovszki. Szarvas: Marton – Balázs 4, Pardi 8, Sárosi 2, Nagy 1, Lestyan-Goda 3, Hanzel 3. Csere: Besenczy (kapus), Bőr 6, Vozár, Zsótér, Puskás, Ardai, Tusjak. Játékos-edző: Tusjak János.

A sereghajtó szarvasiak úgy készültek, hogy revánsot vesznek az őszi csabai sérelmekért, ami a vereség mellett Vozár Zsolt hosszú felépülést igénylő „lemészárolását” is magában foglalta. A két pont megszerzése nem mellékesen a bennmaradási esélyek javítása szempontjából is rendkívüli fontossággal bírt.

Az első nyolc percen nem is volt semmi különösebb probléma: pontosan fejezték be támadásaikat, védekezésben pedig hatékonyan szűrték meg a vendégek akcióit a sajtgyáriak, ezáltal 5–1-gyes vezetésre tettek szert. A szívós csabai fiatalok számára azonban négy minuta is elegendő volt ahhoz, hogy egalizálják hátrányukat, és ettől kezdve a félidő hátralévő részére szorossá vált a meccs. A vendégek a 21. percben vezettek először (8–9), Tusjak János együttese pedig elkezdett futni az eredmény után, de a bosszantó elemi hibák sokasága végett nem tudott fordítani, pedig a társai hiányossága végett teljesen kiszolgáltatottá váló Marton kapus zsinórban öt ziccert is védett.

Szünet után öt percet kellett várni az első hazai találatra, és ez meg is határozta a második félidei játék képét. A feljavuló védekezés ellenére az ellenfél hatosa előtt rendre elfogyott a hazaiak tudománya. Mindössze Pardi lendületes áttörései hordoztak gólveszélyt, ezért a vendégek szépen lassan egyre nagyobb előnyre tettek szert. A találkozó utolsó 10 percére 21–26-os állást mutatott az eredményjelző. A szarvasiak még egy utolsó hajrába kezdtek, de már kevés meggyőződéssel. Nyitott védekezéssel sikerült csökkenteniük a különbséget, győzelmi sanszuk azonban nem volt.

A szervezettebb és ötletesebb megyeszékhelyi alakulat nem érdemtelenül gyűjtötte be a bajnoki pontokat, a házigazdáknál mindössze a lelkesedés és a kapusteljesítmény volt dicsérhető.

A képeket Benkő László készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Tájékoztatás a Benka felújítási munkálatairól

Egy csepp Európa a piacnál