in

„Nem akarunk bunkó vidékiek lenni”

Domokos László országgyűlési képviselő és Babák Mihály polgármester vendége Halász János, az Országgyűlés kulturális- és sajtóbizottságának alelnöke volt, aki a költségvetési bizottság alelnökeként Domokos László közvetlen munkatársa is, egyben Debrecenben a kultúra és a civilek kérdéseiért felelős alpolgármester. 

Látogatását az evangélikus Ótemplumi Evangélikus Egyházközség Felnőttképzési Központjában kezdte, Lázár Zsolt evangélikus lelkész fogadta, majd Gaál  Roland és Keszthelyi Barbara mutatta be az intézményt. Ezután Halász János és kísérői átmentek az ugyanabban az épületben levő Ótemplomi Szeretetszolgálat Szenvedélybetegek Klubjába, ahol Szabó Szilvia vezette végig.

A FIDESZ irodájában tartott sajtótájékoztatóján félreérthetetlen kifejezéseket használt, amik közül a legkifejezőbbeket inkább pontosan idéznék, hogy később emlékeztetni tudjuk, ha olyan pozícióban látjuk viszont az új kormányban, hogy lesz hatása az események folyására. A leendő döntéseik fontos megalapozója ez az időszak, mondta bevezetőként Halász János. „Rendszerváltásra, új struktúrára van szükség a kultúra közvetítésében… Helyre kell állítania kultúra becsületét… Az államnak fontos szerepet kell vállalnia a kultúra támogatásában, és nem szabad a piac szeszélyeinek kitenni a kultúrát… Nem lehet egypólusú a magyar kultúra, mert nagyon színes vidéki kultúrákkal is rendelkezünk… Túl sok magyaráznivalóra nem szorulnak az előző kijelentések. Remélhetőleg hasonló gondolkodású ember fogja betölteni a kultúráért is felelős miniszter posztját… esetleg pont ő.

Babák Mihály örült, hogy Halász János fontosnak tartja a vidék kultúráját fajsúlyosabbá tenni az jelenlegi arányhoz képest, majd kijelentette hogy „nem akarunk bunkó vidékiek lenni”.

 

Innen lakossági fórumra sietett, ami inkább szakmai fórum volt, tekintettel arra, hogy intézményvezetők, színházigazgató, újságírók, alapítványok vezetői voltak kíváncsiak Halász Jánosra és a FIDESZ kultúrpolitikájára.

Vélemény, hozzászólás?

A kőolaj-imádat hátulütői

Egészségnap a Benkában