in

Tilos a lopás!

Domokos László országgyűlési képviselő és -jelölt vendége kedden délután a kereszténydemokrata Dr. Latorcai János volt. A szarvasi Fidesz-irodában Besenczy Zoltán, Szarvas alpolgármestere is jelen volt, aki mondandójában kitért arra, hogy a 120 milliárdos elvonás „kissé” kellemetlenül érintette az önkormányzatokat. Büszkén számolt be azonban az utóbbi évek beruházásairól, melyek városunkban történtek.

Latorcai Jánosnak ez az alkalom már a huszonhatodik fóruma volt a 2010-es kampány időszakában. Ennek kapcsán elmondta, hogy a kampányfórumokat hasznosnak tartja, hiszen egyrészt itt a politikus elmondhatja, hogyan gondolkodik és a jövőt illetően milyen követelményeket, célokat állít maga elé zászlóként. Másrészt meghallgatva a hallgatóság véleményét, javaslatait, panaszait, olyan információk birtokába jut, melyeket fel tud használni későbbi munkája során, hogy ténylegesen a választók érdekeit tudja képviselni.

Az elmúlt három kormány (a Medgyessy-, Gyurcsány-, és Bajnai-kormány) sok gondot okozott: a népesség jövőbe vetett hite megroppant és morális válság alakult ki. További probléma, hogy országunk népe, a magyarság fogy. Utóbbit a bevándorlás valamelyest kompenzálta, ellensúlyozta, de az egészséges nemzet eléréséhez más „forrást” kell találnunk. További gond a mélyszegénység és a vele szemben álló szemérmetlen gazdagság. Latorcai elmondta, nem szociális segélyt kell osztogatni, hanem visszavezetni az embereket a munka világába. Ez sokak számára elérhetetlen, rengeteg a munkanélküli – utoljára akkor volt ilyen alacsony a foglalkoztatottság, mikor a szovjet ipar összeomlott – hívta fel a figyelmet a politikus. Jelenleg 3,8 millió ember dolgozik országunkban, hogy eltartsa a 10 milliót! Ráadásul az előző számból körülbelül 2 millió fizet adót!! Az 50-55%-os foglalkoztatási irányszám egyelőre nagyon távoli cél, bár ez kellene minimálisan a stabilizációhoz.

A jövőépítést Latorcai – és az általa képviselt politikai erő – a következőképpen képzeli: első lépésként fel kell rázni az embereket, hiszen nélkülük nem lehet végigjárni a válságból kivezető utat, nélkülük nem lehet építkezni. Ezt követi az erkölcsi helyreállítás, a vele párhuzamosan folyó felelősségre vonás, számonkérés. A „csontvázakat” el kell tüntetni. Rendezni kell az adósságot, munkahelyeket kell teremteni. Az egészségmegőrzés érdekében helyre kell állítani az egészségügyet, a „társadalmi egészség” szükségessége miatt pedig az oktatás intézményét. Mindezt felelősséggel végrehajtani embert próbáló, óriási feladat.

Latorcai Jánostól átvéve a szót Domokos László felmutatta a Fidesz sokat hiányolt programját egy könyv formájában, mely a nemes „Nemzeti Ügyek Politikája” címet viseli, a benne leírt feladatokat pedig új honfoglalásként emlegették. A benne kitűzött irány: a bizalmi elv, a jogállami alap és az erkölcsi megújulás. A két politikus a tájékoztató végén nagyon belelovallta magát a beszédbe, szinte egymás szavába vágva sorolták az érveket. Ha megkapják a lehetőséget, ismét jó lesz magyarnak lenni, az ország is megújul, ahol lehetőség nyílik a boldogulásra. Manapság Magyarország jellemzője, hogy ember embernek ellensége. Kivétel nem lesz, megszűnik az, hogy amiért az egyiket üldözik, azt a másiknak szabad. Nem forradalmat, rendet akarnak: a lopás tilos!

Vélemény, hozzászólás?

Remekül sikerült az aerobikos kupanyitány

Fotó: Timothy Vogel / Underground_12

Meglett az alagút!