in

Polbitó – Halálbünti politikusoknak

„Gyilkosoknál is nagyobb büntetést kapott”

Ha már itt tartunk, ahol, mától újra bevezethetnénk a halálbüntetést. Humánusan komolyan gondolom. A  halálbüntetésre jogosultak köre az államférfiakra (államnőkre) és azok apparátusára korlátozódna és csakis rájuk. Munkába állásuk és esküjük (bruhaha) letétele után szigorúbb törvények vonatkoznának rájuk. Először is mindenre kiterjedő átvilágítás, ellenőrzés, közéletük legyen a közé, televízióé, interneté, minden állampolgáré, hiszen ők a mi államszolgáink, nekünk tartoznak elszámolással. Beépített webkamerákat a hivatalokba. Durva? Az utcákon is van, az irodából/ban ugyanúgy lehet lopni, sőt. Személyiségi jogok? És anyátok hogy van? Mentelmi jog kéne? Inkább egy GPS chip-et a fejbe, csakhogy követhetőek legyenek kendek a nagy mentelmükben.

Másodszor, ha rossz útra tévednek az amúgy feddhetetlen, ma született bárányok (addig lobbiznak, amíg mutyis trutyisak nem lesznek) akkor gyorsított eljárás, hazaárulásért elítélés, indokolt esetben vágóhíd.

Megint durva? Aki zsoldoskatonának áll, az is belekalkulálja a veszélyt, nem ártana az ország vezetőinek sem némi 

kockázatvállalás, mielőtt elkúrnak, hazudnak, ígérnek, nem tartják be és közben lopnak. Nemcsak pénzt, hitet is. Egy ország vezetésébe vetett hit a jövőbe vetett hitünk, ha ellopják, nincs jövőnk.

Ilyen feltételekkel mindjárt visszafogottabb lenne a pártkampány (közpénzlopás) négyévente. Jelenlegi kormányunk tagjai (és az ellenzékük) talán már rég nem is élnének, vagy közük nem lenne a politikához. Különben is milyen szakma ez ma? Valamiféle hibrid maffiaügyvédből átképzett színitanodás sztárság? Komolyan, ki kíváncsi egy politikus nászútjára? Inkább az érdekelne mit kellett hozzá összemutyiznia?

Én nem sajnálnék egy pár megbízható (becsületes? feddhetetlen? ellenőrizhető?) embertől annyi bért, amennyiért már nem éri meg ügyeskedni, plusz veszélyességi pótlék plusz új kockás ing. Így is maradna pár milliárd, amit megspórolunk a kollektív rablórömi beszüntetésével.

Persze ha ez így működne, akkor vissza is lehetne élni vele. Csakhogy egyelőre ott tartunk, hogy a rendszer maga a visszaélés. Áldozatai jelenleg, mi vagyunk és ha az öngyilkossági adatokat nézzük jóval meghaladják az elítélt politikusok számát.

Azért nem eszik olyan forrón a KSH-t. Persze nem tudnék kivégezni egy emberi lényt sem, nem is kívánom ezt senkitől. Csak azt akarom érzékeltetni, hogy a szememben ez a gyilkosságnál is nagyobb bűn. De mi tarthat vissza egy a közösség vezetésére „felesküdött” embert, hogy saját mértéktelen birtoklási vágyának éljen? Hol a határ és a kontroll? Ne feledjük, hogy a diktátorok, zsarnokok népirtásért kivégezhetőek, de mi a helyzet a népi javak demokrata lefölözőivel?

Nézem kedvenc ifjú politikusunk arcát, bujkáló (anyuci kedvence) mosolyát, ahogy visszafogott örömmel bejelenti egy pályázat elnyerését és felrémlik előttem az összes yuppie politikus hasonszőrű ábrázata. Ezekből lesznek a jövő képviseleti demokratái, főállású politikusai? Egy űrhajónyi parazita Aliennel is jobban járnánk.

Végső megoldás a Halál?

(Az írás 2007. októberében keletkezett, az online újságok visszautasították, ezért a Nyulzugon kapott helyet. Ma is aktuális.)

Böngésszen a megújult Nyúlzugon!

Vélemény, hozzászólás?

Köszönöm szolgálatuk! Szolgálattal Kiss Attila!

Téli Kupa – ráadás