in

FIDESZ-es kampányzáró Bayer Zsolttal

Bayer Zsolt, a FIDESZ megmondóembere volt ma a vendége a jobboldali érzelmű szarvasi közönségnek a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében. A mintegy 200-250 megjelent érdeklődőn kívül sokan a tévé előtt nézték végig a one man show-t., ugyanis a Körös TV élőben közvetítette azt.

Bayer Zsolt írót, publicistát sok vitát kiváltó írásai és tevékenysége okán szerte az országban ismerik, szeretik, vagy utálják. Két éve került utoljára a nagypolitika kereszttüzébe, mikor egy a Magyar Nemzetben megjelent zsidózós cikke után a szocialista pártok bojkottálták az újságot. Bayer a FIDESZ alapítótagja volt 1988-ban, megfordult a bal- és a jobboldali médiában egyaránt. Egy rövid időre kicsit átment bauerbe, de visszatért, bár az Echo tévén látva sokszor elgondolkodik az ember, hogy Kövéren innen, vagy Kövéren túl ért földet?

„Ennyire még soha nem vártam, hogy Szarvasra jöhessek” – kezdte Bayer Zsolt, – „két hónap után, holnap lesz egy olyan nap, hogy ébren láthatom a gyerekeimet”. Ezek után lazán, zsebretett kézzel elkezdte feltölteni hallgatóságát.

A felelősségrevonást elkerülhetetlennek és szükségesnek tartja, de a büntetést, elszámoltatást európai, jogállami keretek között kell végrehajtani. Az egyik legfontosabb cél az oktatás és a kultúra rendbetétele. Visszaállítanák a tanárok jogait, mivel mindenkinek van már, csak nekik nincs semmire, ami az oktatás érdekeit szolgálná. Vissza kell állítani a buktatás intézményét alsóban is, és ha szükséges, akkor indítani kell felzárkóztató osztályokat is. Ezzel kapcsolatban kitért az együttélési normák cigányokkal való betartatására, ha kell annak az árán is, hogyha nem jár a gyerek iskolába, ne járjon utána családi pótlék. Erre már korábban tettek kísérletet, de akkor az SZDSZ felszisszent, „de van egy jó hírem”, mondta, „nincs többé SZDSZ”.

Röviden elemezte a FIDESZ és a másik két biztos Parlamentbe jutó párt mostani és fél év múlva beálló viszonyát, és hozzátette, hogy ezt a választást lehet, hogy nem kétharmaddal, de „nagyon meg fogjuk nyerni”, majd idézte Orbán Viktor mondását, miszerint „kis győzelem, kis változás, nagy győzelem, nagy változás”.

Az eseményt kicsit megzavarta, hogy jobbikosok Samu Tamás Gergő vezetésével szórólapot osztogattak, amin Bayer egy régi nyilatkozata volt olvasható. Hazafelé tartva két plakátoló jobbikos aktivistával beszélgetésbe egyedve egyetértettünk abban, hogy ez egy teljesen felesleges akció volt, mert a kampány és a választás után is fogunk egymással találkozni, kezet fogunk egymással, együtt kell élnünk, és itt kell együttélnünk, ebben a városban, Szarvason, úgyhogy várjuk, hogy eljöjjön a megbékélés ideje. Csak jöjjön már!

Vélemény, hozzászólás?

Fogyatékkal élők zenéltek a civileknek

Cherbo, a csodaszarvas