in ,

Járművezetéstől eltiltás hatálya alatt személygépkocsit vezetőt vett őrizetbe a Rendőrség

2010. április 16-án a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei – fokozott ellenőrzés során –  szabálysértési őrizetbe vettek egy szarvasi férfit, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén kívül, a 44-es főúton. 

A férfit az elmúlt félév során 9 esetben jelentették fel a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei „Járművezetés az eltiltás tartama alatt” szabálysértés elkövetése miatt.

A szabálysértést elkövető férfi elfogása és előállítása után a Békéscsabai Rendőrkapitányság fogdájába került átszállításra. 

A fenti szabálysértés miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítására került sor.

A 2010. április 19-én megtartott tárgyaláson a Szarvasi Városi Bíróság a szabálysértőt 120.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta.

A szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 156/A.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik a „Járművezetés az eltiltás tartama alatt” szabálysértésekről: 

„Az a bíróság vagy szabálysértési hatóság által a járművezetéstől eltiltott személy, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”

 

Szarvas, 2010.április 19.

Vélemény, hozzászólás?

Szarvason tért vissza a II.Félidő

Benka Gála a 10 év tiszteletére