in

A Babilon Táncsport Egyesület Sztárpalántái

Itt az új év, a tavasz, s mint a legtöbb sportágban, a hip-hop tánc világában is megkezdődött az idei versenyszezon. A szarvasi Babilon TSE táncosai idén is nagy sikereket aratnak a versenyeken. Az idei első versenyük a Grund klubhálózat által megszervezett Sztárpalánta versenysorozat első versenye volt, melyet az ország 7 pontján, Szombathelyen, Szegeden, Salgótarjánban, Pécsett, Nyíregyházán, Dunaújvárosban és Budapesten rendeztek meg ének és tánc kategóriában. Ezeken a versenyeken közel 1000 versenyző vett részt, s minden helyszínről csak a versenyzők 20%-a juthatott tovább a következő fordulóba. A szarvasi táncosok a szegedi elődöntőn 3 versenyszámmal indultak. A junior B csoport / Csernik Dalma, Mrena Dávid, Selmeczi Rita, Megyeri Mária, Papp Gerda, Nagy Réka, Balczó Boglárka/ a junior A csoport / Kovács Zsanett, Parczen Orsolya, Pusztai Enikő, Molnár Cintia, Pillár Bianka, Gion Panna/ valamint Kovács Zsanett junior hip-hop szolója. A három versenyszámból kettő tovább is jutott a Csepelen megrendezett középdöntőbe, ahol még erősebb mezőny várt a lányokra, akik itt is kiállták a próbát, hiszen a junior A csoport és Zsani szolója is tovább jutott a végső döntőbe.

A döntőt április 3.-án rendezték meg Csepelen. Nagy volt az izgalom, hisz erre a versenyre már tényleg csak az ország legjobbjai juthattak be, itt a tét már a végső győzelem volt. Nehéz dolguk volt a lányoknak, mert nemcsak a saját korosztályuk, hanem a felnőtt versenyzők ellen is versenyezniük kellett, de a lányok így is ott szerepeltek a legjobbak között. A verseny után egy gálaműsor várt rájuk, ahol Tv felvételt is készítettek a döntős produkciókról. 

A gálaműsor után jött el az eredményhirdetés pillanata, amit már minden versenyző nagyon izgatottan várt. Örömmel vettük tudomásul, hogy Kovács Zsanett a szolójával bronz fokozatot, a junior A csoport /Kovács Zsanett, Parczen Orsolya, Pusztai Enikő, Pillár Bianka, Molnár Cintia, Gion Panna/ pedig ezüst fokozatot nyertek. Gratulálunk a lányoknak, és további sok sikert kívánunk a következő versenyekhez… 

Vélemény, hozzászólás?

Vízilabda OB meccs Szarvason

Add tovább!