in

Itt volt május 1-e

A szerencse jó idő képében az ünnepelni vágyók mellé szegődött május 1-én. Az első köröndöt árusok lepték el, a másodikat a Fesztiválsátor foglalta el a pártok és az egyesületek sátraival együtt. Szarvasi Rezesbanda ébresztője után a második köröndön egymást követték a programok. A Kunszenti Fúvószenekar és a Gyémánt Lányok Mazsorett-és Modern Tánccsoportot a Galga zenekar követte a Tessedik Táncegyüttessel és a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola táncosaival.

Eközben az MSZP sátrában vidám tömeg gyűlt össze, aminek még a méretes választási zakó sem tudta kedvét szegni. A nagycsaládias légkörben sok érkezőt puszival köszöntöttek. Földesi Zoltán áthallgatott a FIDESZ sátrába, és így van ez jól. A hatalmas "Köszönjük Szarvas" transzparens alatt ünneplő FIDESZ-nél a 2/3 sem hozott derűsebb hangulatot, ők még a választási végeredményt is a liberálisság minden látszatát kerülve, puszi nélkül, kézfogással ünnepelték. Pedig érdemes lenne észrevenni, hogy a politikai palettán van most egy kiadó lyuk azon a tájékon, amíg a most még zöld LMP be nem érik, és meg nem találja a helyét. Igaz, kétharmadnál mit lehet többet elérni ezen a pályán? Itt is többen voltak, mint tavaly, de hát ez természetes. A kampányban megfáradtakat – természetbeni juttatásként – nyakmasszázzsal kezelték. Bogrács mellett ünnepelt a Jobbik, a szimpatizánsok itt is megtöltötték a padokat. Gajdos Attila választási eredményeket elemzett, ennek elenére mindenki jól érezte magát. A sátormegtöltő-versenyben hármas holtversenyt állapítottunk meg.

A pályán reggel óta tartott a II. Szarvasi tuningautó találkozó. Változatos programokkal várták a benzigőz-függőket. Az autók között voltak nagyon látványos megoldások, de volt olyan is, aminél az ember elgondolkodott, hogy a mosás tuningnak számít-e, amíg be nem nézett a csomagtartóba, amit teljesen kitöltött a mélyláda. Más autónál az ördög a motorháztető alatt lakozott. A teljesen átlagosnak kinéző autót 300 lóerős motor hajtotta, aminek még 140-nél is kipörögtek a kerekei. Természetesen Németországban. A rendőrautó-tuning is megtévesztően élethűre sikeredett, tisztára olyan volt, mint az eredeti. A szórakoztatásról gumihajítóversennyel, autótolással és még sok más programmal gondoskodtak a szervezők.

A délután a BNF zenekarral kezdődött, de ez a szarvasi frontemberű népszerű tinizenekar olyan hisztériát okozott, hogy külön cikket szentelünk majd nekik. A nap további részében a színpadot a szarvasi tánc- és aerobik csoportok foglalták el. A kitartóbbak a Fülbevaló Klub adását láthatták, aminek keretein belül a Trapper zenakar Credence Clearwater Revival tribute műsorával kezdett, majd más feldolgozásokra váltottak. A nap Pierre karaoke partyjával fejeződött be Szarvas Város Baráti Köre sátrában.

Vélemény, hozzászólás?

MegMAGYARázzuk a világot

Eldőlt a Fakupa sorsa