in

Karate házibajnokság – tavaszi forduló

Az ősszel nagy sikerrel megtartott csabacsűdi forduló után ezúttal a központi edzőteremben, a Petőfi Iskola tornatermében került sor a Szarvasi Harcművész SE sportolóinak megmérettetésére. Az indulók sora kiegészült azokkal, akik szeptemberben kezdtek sportolni, ők először léphettek tatamira ez alkalommal. A nap Melis Erik és Borzi Balázs versenysportolóink bemutatkozó küzdelmével kezdődött, akik 2 perces harcukban néhány igen látványos technikát mutattak be szélesedő repertoárjukból. Ezt követően a legkisebbekre került a sor.

A kezdők a szokásos módon tépőzáras labdákat próbáltak ellenfeleik mellényére ragasztani. Ezt a küzdelemszerű játékot speciálisan kezdő gyermekeknek fejlesztették ki, mert így félelem nélkül, a sérülési lehetőségek kizárásával játékos módon sajátíthatják el az egymás elleni karateversengés alapjait. 

A következő kategóriában a szlovák, a Fő téri, Benka és a csabacsűdi Trefort általános iskolák ifjai mérhették össze tudásukat. Az első csoportban azok a gyerekek kerültek sorra, akik most vettek részt először igazi küzdelemben, ahol már valódi ütésekkel és rúgásokkal szerezhettek pontokat. Persze a szabályok itt is szigorúak, a legfontosabb a testi épség, a fejet még csak érinteni sem szabad, és minden versenyző komoly védőfelszerelésekkel van felvértezve. A nap a 10-11 évesekkel zárult, akik közül többen már nagyobb országos rendezvényeken is indultak, és ott is mérkőzéseket nyertek, néhányan érmet is szereztek.

Minden korosztályban jól látható volt, hogy az év közbeni fáradságos munka nem volt hiábavaló, a gyerekek rengeteget fejlődtek, mindannyian jól teljesítettek, és a jól megérdemelt érmekkel a nyakukban vidáman térhettek haza szüleik indokolt büszkeségére.

EREDMÉNYEK:

A labdás kumite legjobbjai: Nagy Máté, Lipták Bence, Maginyecz Máté, Bohák Norbert, Pósa Levente, Király András, Kozsuch Mihály

Küzdelmek:

6-9 éves
I. helyezettek: Hrncsjár Máté, Kasuba Kristóf, Tálas Bendegúz
II. helyezettek: Nyerges Áron, Litauszki György, Demcsák Gergő, Sindel Márk Hegedűs István, Juhos Iván, Kondacs Mihály

10-11 éves fiú
I. helyezett: Poljovka Kristóf
II. helyezett: Seres László, Mitnyan Áron
III. helyezett: Csasztvan Ákos, Fabó János

10-11 éves lány
I.helyezett: Melis Vivien
II.helyezett: Somogyi Petra
III. helyezett: Király Enikő

 

Vélemény, hozzászólás?

Mi a teendő közlekedési baleset bekövetkezése esetén?

Ifjú focistáink az országos döntőben