in

Szégyenteljes vereség

A Szarvasi FC Kondorosra látogatott a kistérségi rangadóra. Úgy gondoltam – ha már sporteseményről tudósítok – kerékpárral teszem meg a közel 50 km-es utat. Kiváló pályán, szépen felújított stadionban szépszámú szurkoló láthatta a felnőtt meccs előtt, amint ifi csapatunk fölényes győzelemmel bajnoki címet szerez. Gratulálunk a srácoknak!

Jó volt látni, ahogy a felnőtt csapat két edzője Somogyi és Hanyecz a régi csapattársak barátsággal üdvözlik egymást. Petykó eltiltása miatt csapatunk a Kiri-Fekécs, Pákozdi, Kugyela, Csellár-Csipai, Závoda, Klimaj, Kiszel-ifj.Somogyi, Truczka kezdő tizeneggyel kezdte a mérkőzést. Mindössze két igazi hátvéddel felállni idegenben? Talán Somogyi mester úgy gondolta, ezúttal megverhetjük a rossz formában lévő, tartalékos hazaiakat. Békés mezőnyjáték folyt a pályán, nyoma se volt az eddigi KOTE – SZFC meccsek feszült hangulatának. Majd a hazaiak egy tizenegyesből betaláltak és végre felébredtek fiaink. Závoda Gabi szép fejessel egyenlített.

Fordulás után egy kipattanó labdát Ferenczi közelről lőtt a kapunkba, megint a hazaiaknál volt az előny. Csapatunk támadott, de hiányzott az elszántság.  Míg legrutinosabb játékosunk Závoda szinte felszántotta a pályát, volt olyan focistánk, aki csak kocogott egész meccsen. Aztán egykori játékosunk Benczúr hozta a formáját, felvágta Klimaj Zolit, nem is maradt el a piros lap. Közel fél órás emberelőnyben voltunk, támadtunk meggyőződés nélkül. Stanley és az ügyes Rácz is beállt, de gólt nem sikerült már elérnünk.

A bordó mez ismét nem hozott szerencsét, vereség lett a vége hiába játszott kiemelkedően Závoda, Kiszel és Rácz. Egy rendkívül tartalékos, rossz formában lévő Kondorost ma legyőzhettünk volna, de nem így. A bajnokság végére leeresztett a társaság, nem mindenki hajt ugyanolyan hévvel, és kevesen vagyunk.  Persze tudom ez amatőr bajnokság, itt mindenki hobbiból játszik. Mégis úgy gondolom, abban a csapatban, amelyben egykoron Somogyi, Durucskó, Szarvas vagy Pisont játszott többre van szükség. Nem lehet mindig jól játszani, de küzdeni kell a végsőkig. Mert ma akarásban a Kondoros felénk kerekedett és ezt nagyon rossz volt látni. 

Még egy mérkőzésünk van, a Csabacsűdöt fogadjuk. Győzelem esetén a második helyen végzünk, amely ettől a gárdától óriási teljesítmény. Remélem ezt átérzik a fiúk és győzelemmel búcsúznak lelkes szurkolóiktól.

Kondorosról tudósított Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Vége a vallásháborúnak Szarvason

Idő – Utazás