in

Bizonyítványosztás a Szarvasi FC-nél

A 2009/10-es megyei labdarúgó bajnokságban a Szarvasi FC a második helyen végzett. Ez önmagában is figyelemre méltó helyezés, de ha hozzátesszük, hogy két éve a 13-ik, tavaly pedig a 11-ikek voltak a srácok akkor bravúrosnak mondhatjuk csapatunk teljesítményét.

A nyitófordulóban a Mezőhegyes ellen tíz emberrel nyertünk ezt követően méretes zakó következett Sarkadkeresztúron és Szabadkígyóson, és négy kör után a tízedik helyen tanyázott a gárda. Úgy tűnt ez az év is a kiesés elleni harc jegyében fog eltelni.

Ám szerencsére a következő 9 meccsen 8 győzelmet arattunk, és a tabella második helyén találtuk magunkat mindössze egy pontra az éllovastól.

Ekkor jött a Kondoros elleni balszerencsés hazai vereség, ami megfogta a csapatot, de így is a dobogón teleltek fiaink.

Első tavaszi meccsünkön nem bírtunk a bajnok Szabadkígyóssal, majd ismét parádés sorozat következett, hat győzelem zsinórban. A megerősödött Békés és a Méhkerék is fejet hajtott előttünk.

Rákóczitelepen egy emlékezetes mérkőzésen a sírból hoztuk vissza az egy pontot, utána közel fél év után megismertük a vereség ízét Szeghalmon.

A szezon leggyengébb félidejét produkáltuk a csabai vasutasok otthonában, és jött a szokásos kondorosi blama, végül az utolsó fordulóban nézőcsúccsal parádés játék, fölényes győzelem a Csabacsűd ellen.

Kapunkban ősszel a gyengélkedő Tőke, és a fiatal Valastyán szerepelt, tavasszal, pedig Kiri Mihály aki mindössze 11 gólt kapott 13 találkozón.

Hátvédeink közül kimagaslott Petykó Adri és Pákozdi Feri, akik egész szezonban kiemelkedően teljesítettek. Kugyela Balázs 30 éves korára kihagyhatatlan lett a jobb bekk szerepkörében. Becsei Benjamin ősszel alapember volt, jól is játszott, tavasszal azonban valami miatt nem jutott szóhoz, pedig nem lenne jó, ha ez a tehetséges fiatalember elkallódna.

Szerepelt még Darida Norbert, Terhes, Lós, Csatai, és Barna.

Középpályánk jobbszélén Kiszel Zoli játszott, rengeteget futva, megalkuvás nélkül küzdve. Závoda Gabi volt csapatunk vezére, aki felszántotta minden meccsen a pályát, sorsdöntő gólokat szerezve. Példakép lehet minden fiatal futballistának.

Csapatkapitányunk Klimaj Zoli jól harcolt 14 gólja mellé szerezhetett volna még többet, ha helyzeteit jobban kihasználja. Csabacsűd elleni gólját még sok-sok évig fogjuk emlegetni.

Fekécs Tomit végre elkerülték a sérülések, remek szezont produkált, gólja három pontot ért Mezőberényben.

Balszélen Csellár Sanyi szerepelt végig megbízhatóan, Csipai Csaba többnyire csereként jutott szóhoz, és élt a lehetőséggel.

Enabulele Stanley igazi sportember, amikor lehetőséget kapott boldogan játszott, gólörömével méltán lett népszerű a drukerrek körében. Nagy Roland bombagóllal kezdett első meccsén, de sajnos nem tudta állandósítani jó formáját. Két fiatal Demcsák és Rácz jól teljesítettek jövőre több szerep várhat rájuk. Borgulya és Laluska is játszott ebben a csapatrészben.

Elől ifj Somogyi Janó gólkirály lett 17 góllal, sok szép gólt szerezve, parádés cseleket bemutatva, joggal közönség kedvenc.

Czigléczki Zsolt sokat fejlődött sajnos sérülése miatt előbb véget ért számára a szezon.

Truczka Tamás hosszú kihagyás után tért vissza, szerzett két szép gólt, de még többet várunk tőle. Tóth Attila tavasszal már Békésszentandráson szerepelt.

Ki kell emelni természetesen a stábot is. Somogyi János vezető edző, Koltai Lajos szaktanácsadó, Rohony Gábor technikai vezető, Horti György a bajnok ifjúsági csapat edzője

Pribelszki Pál gyúró és természetesen Rejtő József tiszteletbeli elnök, akik mindannyian hozzájárultak a szép eredményhez.

Külön szólni kell a szurkolókról is, akik szép számmal látogatták a legendás stadiont, vidékre is elkísérve a kedvenceket, sokszor testi épségüket sem kímélve, a „vendégszerető” hazai szurkolók gyűrűjében.

A tudósító köszöni az olvasók figyelmét egész szezonban, és alig várja már, hogy kezdődjön a következő szezon, mert „mi mindenhol ott vagyunk, a Szarvasnak szurkolunk!”

Gunda Atilla

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Felsőzsolca vége

Határon átnyúló vízügyek