in

Hűsítő tábor Siófokon

Esős hét elé néztünk, mi, benkások a múlt héten, mikor táborozni indultunk a Balatonhoz. A programot jelentősen át kellett szerveznünk, de mindent megtettünk a felejthetetlen hét érdekében. A szokásos, első napi várossal való ismerkedés nem maradhatott el, ahol megismerhették a nevezetességeket, tájékozódási pontokat, és természetesen a fagylaltozókat, de most, pulóverben, esőkabátban még fagylaltozni sem volt kedvük a gyerekeknek.

A hét elején ellátogattunk a Red Cherry csokoládégyárba, ahol bemutatták, hogyan készül a konyakmeggyes bonbon. Másnap egész napos kirándulás következett, amikor kompon átszeltük a tavat Tihanyba, majd Badacsony felé vettük az irányt. A balatonedericsi Afrika Múzeumban megnéztük az állandó kiállítást és az állatkertet. A következő állomás a keszthelyi Festetics-kastély volt. A többi látnivalót az óriási szél és csepergő eső miatt csak a buszból tudtuk megnézni, viszont senkinek sem hiányzott a klíma a buszból. Végre esőmentes napra ébredtünk, fürödni nem tudtunk, de hajókiránduláson már a Napot is megpillanthattuk, sőt, volt akinek napozni is volt lehetősége. Mivel az idő még mindig nem volt alkalmas a fürdőzésre, így elbuszoztunk Balatonfűzfőre, és a délelőttöt a nyári bobpályán töltöttük. A gyerekek és a felnőttek is nagyon jól érezték magukat. Délután lemerészkedtünk a partra. A víz hideg volt, de fantasztikus hullámokat korbácsolt a szél, és a nap is kisütött, de legalább elmondhatjuk, hogy fürödtünk a Balatonban.

A héten a hattyúk sem maradtak éhen, mert kétszer is megetettük őket. 

Az esték sem teltek unalmasan, a foci vb nyitódala szinte tábori himnusszá vált, sőt szenzációs produkciókat adtak a elő a gyerekek a rögtönzött „Ki mit tud?”-on. Kellemes hét van mögöttünk, a hűvös idő ellenére nagyon jól éreztük magunkat, de azért jövőre ragyogó napsütésben szeretnénk itt táborozni.

Vélemény, hozzászólás?

A szocialisták már készülnek

A Hang az Ótemplomban