in

Megjöttek a fiúk, a tresnyeváci fiúk

Nem éppen báli szezonban került sor a Rádiómulató 11-ik hagyományőrző báljára Szarvason. Budapestről, Temesvárról, Csókáról, Zentáról, Szabadkáról, Orosházáról és Békéscsabáról is érkeztek vendégek. Ez is mutatja a Rádiómulató népszerűségét és fontosságát. Szerencsésnek vallhatják magukat a szarvasiak, hogy hagyományos rádión hallhatnak magyar nótát és lakodalmas zenét, ez máshol sajnos nincs így.

A zenekar – hagyományosan- Délvidékről érkezett, egy fiatal csapat a Tresnyeváci Ászok.

Elmondták, hogy egy nagy születésnapi bulit terveznek Zentán, ahol a meghívott vendégekkel együtt maguk is mulatni fognak.

Bár a pénztelenség Vajdaságban is általános jelenség, ők nem panaszkodhatnak. Októberig minden szombaton foglaltak. Tervezik egy új CD elkészítését, hiszen már négy éve nem jelentkeztek új anyaggal. Mivel két tag is zentai, a legtöbbet ebben a városban szerepelnek, de Vajadságban és Magyarországon is sokfelé megfordultak már.

Nagy örömmel vették a meghívást a Rádiómulatóba, hiszen a többi zenekartól csupa jót hallottak. Lelkes közönségről és fergeteges bulikról szóltak a hírek.

Az Ászok nem vacakolt, úgy belekezdtek, hogy a hallgatók alig akartak leülni, meghallgatni a szervező megnyitóját.

A finom vacsora után folytatódott a mulatság. Hamar egymásra talált a zenekar és a közönség. A fiúk extázisban húzták, a vendégek, pedig füttyel, tapssal, sikítozással fokozták a hangulatot. És persze folyt a tánc, ki párban, ki körben, ki csak az asztalnál énekelve mulatott. Kitűntek az Erdélyből érkezett vendégek szép táncukkal. 

A fúvósok vitték a primet a két szaxis Norbert és Ákos rendületlenül fújta, Ronald mikor a trombitájába fújt az embernek borsózott a háta. Szabolcs harmonikán kísért, Áron pedig a kontrát adta billentyűn. A fiúk végig mosolyogva, énekelve, szívvel-lélekkel muzsikáltak. A legkitartóbbak reggel hatig mulattak, az utolsó vendégeket a zenekar az utcán búcsúztatta, mint régen a lakodalmakban. A Tresnyeváci Ászok összeállítása: Mészáros Áron-billentyűs hangszer, Horvát Kátai Szabolcs- harmonika, Balázs Ákos- tenor szaxofon, Mácsai Norbert- alt szaxofon, Bata Ronald- trombita. Köszönjük fiúk ez remek volt, várunk vissza titeket.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Sorozatbetörő elfogása Gyomaendrődön

A szocialisták már készülnek