in ,

Ítélet született a csoportos rablásokat elkövetők ügyében

A Szarvasi Városi Bíróság a mai napon ítéletet hozott annak az öt vidéki nőnek az ügyében, akik 2009. szeptember 25-én II. rendbeli csoportos rablást követtek el, Békésszentandráson ill. Békéscsabán.

2009. szeptember 25-én a déli órákban öt ismeretlen személy „vásárolni” ment egy békésszentandrási kisboltba, ahol az egyik személy a bolt alkalmazottját szóval tartotta, amíg egy másik a ruházatába kb. 40.000.-Ft értékű tisztálkodási szert és édességet rejtett. 

A bolt alkalmazottja és a vásárlók miután ezt észlelték, felszólították, hogy pakolja vissza az árucikkeket és a rendőrség kiérkezéséig mindannyian maradjanak a boltban. A felszólításnak az elkövető nem tett eleget, ezt követően az öt nő dulakodni kezdett a boltossal, ill. a vásárlókkal, melynek során egyikük kezét kicsavarták, egy másik személyt pedig egy polcnak löktek, majd a bolt ajtaját a helyéről leemelték és elmenekültek. 

Menekülésük során az utcán, a ruházatba (harisnyába) rejtett árukat eldobálták.

A bolt eladója, egy helyi polgárőr és az akkor éppen szolgálaton kívül lévő helyi körzeti megbízott együttesen sikeresen feltartóztatták az 5 elkövetőt.

A dulakodást következtében a bolt eladója és az egyik vevő is 8 napon belüli sérülést szenvedett.

A bevezetett rendőri intézkedések során megállapítást nyert, hogy a fenti bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható öt vidéki nő.

Az eljárás során megállapításra került továbbá, hogy ugyanaz az öt nő szintén 2009. szeptember 25-én a délelőtti órákban bement békéscsabai divatáru boltba, ahol mind az öten a polcokról ruhaneműket vettek le és azt szoknyájuk alá rejtették. Cselekményüket a bolt alkalmazottja észlelte, felszólította őket, hogy az eltulajdonított árukat pakolják vissza. Az elkövetők a felszólításnak nem tettek eleget és a ruházatukba rejtett árukkal a boltból ki akartak menni, de az eladó ezt meg akarta akadályozni és a bolt ajtaja elé állt. Az elkövetők nekilökték az ajtónak az eladót, majd távoztak a boltból 42.000.-Ft  értékű ruhaneművel.

Az elkövetőkkel szemben a büntetőeljárást – „csoportos rablás” elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a Szarvasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatta le, melyet 2010. február hónapban vádemelési javaslattal küldött meg a Szarvasi Városi Ügyészségre.

A Szarvasi Városi Bíróság az I. rendű vádlottat 4 év, a II. és III. rendű vádlottakat 3 év 10 hónap, a IV. rendű vádlottat 3 év 4 hónap, míg az V. rendű vádlottat 3 év 2 hónap töltendő börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Szarvas, 2010. július 01.

Vélemény, hozzászólás?

Megjutalmazott rendőrök

Megválasztatott