in

Szarvason nyílik a Szélrózsa!

Vége a focivébének- erre hangolva kezdődik a „Középkezdés Veled” mottójú fesztivál, a „Szélrózsa”, az Erzsébet-ligeben. Az evangélikus Woodstockra háromezer résztvevőt várnak a szervezők, ám ezen a happeningen nem a sztárok vannak, lesznek a középpontban, hanem maga Jézus Krisztus. Az Erzsébet-liget köröndjei ilyen mértékű beépítettséget sem láttak még, hatalmas fesztiválsátrak sorakoznak mindenfele, és felállításra került egy nagyszínpad is, profi hang és fénytechnikával.

A tegnapi megnyitón majd mindenki itt volt, aki az evangélikus egyháznál számít, Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, aki egyben az Ifjúsági és Missziói Munkáért felelős püspök is, Ittzés János, a nyugat-dunántúli, és Dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke. Fellépett a Mezítláb Együttes, és a Szélrózsa Band is, de koncertezett a számítógépekről mindenkinek ismerős nevű „Mentés Másképp” együttes is, ami ami windows alatt sajnos nem, de mac os alatt a shift-command-S billentyűkombinációval érhető el.

A színpadon a házigazdák színeiben Kiszely Mihály alpolgármester és Dr. Melis János jegyző képviselte Szarvast, majd bemutatkoztak a benkás mazsorettek és az iskola színjátszói is, illetve Lázár Zsolt evangélikus lelkész átvette a tavalyi kőszegi fesztiválról érkezett vándorzászlót.

A négynapos együttlét alatt áhitatok, beszélgetések, kézműves foglalkozások, koncertek, filmvetítések és csendes meditációk váltják egymást. Ma este Varnus Xavér lép fel az Evangélikus Ótemplomban. Sajnos Sebestyén Márta fellépése kérdéses, mert a hírek szerint az énekes a hangszálaival bajlódik. A rendszerbe integrálva lett a Ruzicskay-ház is, ahol ma egy fafaragó művész kiállítása tekinthető meg, aki igazán érdekesen látja meg, és távolítja el a felesleges részeket egy szimpla fardaraból. Érdemes kilátogatni ide is.

Megkérdeztük Kiszely Mihály alpolgármestert, mit szól ahhoz, hogy egy ilyen vendégtömeget megmozgató rendezvényre kerül sor városunkban. Alpolgármesterünk üdvözítőnek és támogatandónak tartja az ilyen fesztiválokat, amik nem az ivásról, drogról és szexről szólnak, csupa szimpatikus fiatallal, akik magukkal hozzák sérült társaikat, segítenek nekik, akik így teljesértékűként tudják élvezni a többnapos fesztivált. Pozitív üzenete mellett népszerűsíti is a várost, hiszen többezer fiatal jön el egy-egy ilyen rendezvényre.

Egy fesztivállátott barátom úgy jellemezte a Szélrózsát, hogy olyan, mint egy alkoholmentes EFOTT:)

A képeket Horváth-Bolla Zsuzsanna, az evangélikus.hu szerkesztője készítette, és bocsátotta a newjság rendelkezésére. Az általa szerkesztett, és folyamatosan frissülő oldalon még több képet tekinthet meg a fesztiválról.

Vélemény, hozzászólás?

Aerobicos túlélőtábor

Orvoslátogatóban a Polgármester