in

A Körösök legjobbika

Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőnk és Gajdos Attila tartott figyelemfelhívó villám-sajtótájékoztatót a Szent István parkban.

Samu Tamás Gergő szerint a Berettyó-Hármas-Körös vízterületen bekövetkezett halpusztulás valószínűleg emberi mulasztás következménye volt. Kérdést intézett a vidékfejlesztési miniszterhez, hogy mit tesznek hasonló esetben, de azt nem említette, hogy milyen választ kapott kérdésére. A holtágra kanyarodva elmondta, hogy felháborítónak tartja, hogy mederhasználati díjat szednek az üdülőtulajdonosoktól, amire ugyan lehetőséget ad egy kormányrendelet, és amiből megfelelő kondícióban kellene tartani a vizet, de ez nem történik meg. Valószínűleg más célra fordítják a beszedett pénzt, mondta Samu Tamás Gergő.

Gajdos Attilát az aggodalom hozta ide. A vízminősége alkalmatlan az úszásra, mndta, a halállománya minimális, a szúnyoginvázió elviselhetetlen. Elgondolkodtak, hogy kik is ezért a felelősök, akik Magyarország ötödik legnagyobb állóvizét hagyják így tönkremenni, és egyértelmű felelősként meg is nevezte a holtág üzemeltetőjét, a Körösszögi Kht.-t. Ez az állapot így most csak kárára van a turizmusnak és a horgászturizmusnak is, jelentette ki Gajdos Attila, majd felszólította az üzemeltetőt, hogy a víz minőségét tartsa megfelelő szinten úgy, hogy egyaránt legyen alkalmas úszásra, horgászatra, igazi turistacélpont lehessen.

Igaz, ami igaz, a Körösön tényleg focizni lehet.

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

Víziszínpad – mit hoz a jövő?

Érintsd meg Szarvast!