in

Merjünk sok gyereket álmodni!

ovoada100812

ovoada100812Két óvodát is átadtak ma városunkban. Mindkettőben 3-3 csoportszoba került kialakításra, csoprtonként 25 fős maximális gyermeklétszámmal. Mindkettő megfelel a mai kor követelményeinek, szigorú szabályozásának, és emellett még jól is néznek ki. Bár a Dózsa György úti épület már száz éves, és a két épületnek más a tervezője is, mintha mindkettő újépítésű lenne, és ugyanannak a építésznek került volna le az asztaláról.

A Dózsa György úti Óvoda a felújítás és a bővítés után 583 nm-en várja a gyerekeket. A régi épületrészben a tornaszoba, az egyéni fejlesztő szoba és az orvosi szoba, az új épületrész földszinti részén három teljesen új csoportszoba és a hozzájuk tartozó egy-egy vizesblokk, az emeleti szinten pedig az óvodai személyzet részére szükséges öltözők és irodák kerültek kialakításra. Az utcán 8 db új parkolóhelyet létesítettek, megkönnyítve ezzel a szülők helyzetét a csúcsidőszakokban.

A Kossuth utca 66. sz. alatt felépült egy új, korszerű, szintén 3 csoportszobás óvodai telephely 626 m2-es. Az épület földszinti részén tornaszoba és egy csoportszoba, az emeleti részen pedig két csoportszoba és a hozzájuk tartozó egy-egy vizesblokk lett kialakítva. Itt is létesítettek fejlesztő szobát és orvosi szobát. Az utcán 12 db új parkolóhellyel készült az etéren amúgy sem szegény környéken.

A fejlesztésekre szükség volt. A Damjanich utcai átalakításra és felújításra sajnos már alkalmatlan önkormányzati óvodaépület már nem tudta ellátni a feladatát a mai igényeknek megfelelően.

Az eleinte kicsit kampányszagúra sikeredett átadók során polgármesterünk, Babák Mihály elmondta, egy nyolcéves álom valósult meg. Mertek nagyot álmodni, és itt az eredménye. Bődi János, a kivitelező Integrál Zrt. elnökének pontosításai mellett elmondta, hogy a beruházások bruttó 219 488 641 forintos beruházás keretében jöttek létre. Ennek 90%-át, 197.517.828 forintot EU-s pályázaton nyerte a város, sőt, az önerő felére is pályáztunk, és megnyertük. Ahogy azt Földesi Zoltán volt országgyűlési képviselő jogosan nehezményezte is, eleinte nem hangzott el, hogy azért ez a szocialista kormány idejére esett, nem az utóbbi két hónap termése. A második megnyitónál polgármesterünk – nagyon korrektül – átadta a szót a volt szocialista képviselőnek, aki nem hagyta kisajátítani az eredményeket, és elmondta a másik oldal szemszögéből is a történéseket, és így lett kerek a történet.

Hogy elejét vegyük a „minek ez a…” kezdetű hozzászólásoknak, legyünk tisztában azzal, hogy ez a szarvasi adófizetőknek 10 985 406 forintjába került, mikor a város alapköltségvetése kb. 3 milliárd. Nézzük arról az oldalról is, hogy amit adnak el kell fogadni. Köszönjük meg szépen az EU-nak, a szocialista kormánynak, ill. azoknak, akik mertek nagyot álmodni, pl. Babák Mihálynak és a képviselőtestületnek. A FIDESZ-kormánynak már csak annyit kell tennie, hogy meghozza a kedvet a gyerekvállaláshoz, hogy megteljenek a létesítmények. Hajrá, Fiatalok!

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

boldogko100812

Boldogkő bevétele

Rablási kísérlet gyanúsítottja őrizetben