in

Bemutatkozott a polgári vizesnyolcas

fidesz100816

fidesz100816Eltelt 4 év, ismét eljött az ideje a helyhatósági választásoknak, mondta Babák Mihály polgármester ma délelőtt a felújított FIDESZ-irodában. A már 12 éve működő polgári összefogás folytatódik, mindössze annyi változás lesz – ami a FIDESZ-kormány első intézkedéseinek egyike írt át – hogy kétezer főnként egy-egy jelöltállítására lesz lehetőség Szarvas méretű településeken, azaz az helyben az eddigi 10 választókerület száma 8-ra csökkent, ezért a Jegyző újrarajzolta a választási kerületek térképét.

Babák Mihály elmondta, hogy az utóbbi négy évben a városon belül mellőzték a pártpolitikát, egy irányba húzták a város szekerét, és ez látszik a fejlődésen is. Polgármesterünk elég erősnek érzi magát, hogy még egy cikluson keresztül vezesse a város Képviselő Testületét, azaz indul a polgármesterségért.

A nyertes csapaton ne változtass szlogen jegyében bemutatkoztak a jelöltek is. Babák Mihály logikusnak nevezi azt, hogy kormánypárti testülete legyen a városnak, de rögtön vissza is utalt arra, hogy nyolc éven keresztül ellenzéki pozícióban is feltalálta magát ugyanez a testület, amiből a város profitált.

Mivel Polgármesterünk nem indul körzetben, az 1. körzetet Giricz Katalin szeretné megnyerni. Ez a Szabadság út vége (magasabb házszámok) és környéke. Az egyéni körzetek új, utca szerinti bontása megtekinthető a Szarvas Város honlapján. A jelenlegi 2. számú körzetet Lohr Gyula örökölte meg Babák Mihály egykori körzetéből. A 3-as számúban Hetényi István indul, míg a négyesben Besenczy Zoltán, aki külterületi képviselőből belvárosi képviselővé avanzsálna. Az ötös körzetért – az egykori 6-osért- Lázár Zsolt, a hatosért – exhetesért – Kiszely Mihály startol. Hodálik Pál a hetesben, míg a külterületi nyolcasban Dernovics László méretteti meg magát.

Zárszó gyanánt Babák Mihály a szarvasiak figyelmébe ajánlotta Dankó Bélát, aki Domokos László ÁSZ elnök helyét indul megszerezni az időközi választáson. Fájdalmasnak nevezte, hogy Orbán Viktor Domokos Lászlót jelölte erre a fontos országos posztra, és kiemelte közülünk, de nem volt mi tenni. A választókörzet tervez, a Miniszterelnök végez. Csak nehogy így járjunk megint!

Ugyanakkor örülünk annak, hogy az Országos Választási Bizottság a newjság fényképével támasztotta alá, hogy Dankó Bélát közintézményben mutatták be, amiért el is marasztalták a FIDESZT. Eszerint ott is olvassák az oldalt.

Vélemény, hozzászólás?

foci100815

Focifieszta mesternégyessel

kiallitas100815

Spakni, mint művészi ecset