in

A természet ihlette

alkotapark100902

Szerényen, minden öntömjénezés nélkül nyílt meg a Körös-Maros Nemzeti Parkban az „Alkot a Park” című rendhagyó kiállítás, ami az itt dolgozó természetvédelmi őrök, adminisztratív és egyéb feladatokat ellátó munkatársak saját alkotásaiból nyílt. Kik adhatnák vissza a természet hangulatát hitelesebben, mint azok, akik ezzel kelnek, ezzel feküdnek, és a kettő között is a természettel, természetben töltik idejüket?

alkotapark100902Azt gondolhatná az olvasó, hogy klasszikus fotókiállításról van szó, de ez nagy tévedés. A műtárgynak is beillő műlégyremekek, ablakdíszek, rajzok, kerámiák és festmények mellett persze található néhány fotó is, de ezeken nem csak zöld tájak, hanem női aktok is szerepelnek. A Park munkatársai igyekeztek másik arcukat megmutatni, ami olyannyira jól sikerült, hogy még a rendezőket, a tulajdon kollégáikat is sikerült alaposan meglepniük.

A kiállítás a szezon végéig látható. Érdemes kimenni, és megnézni, mert nagyon sokoldalú kiállítást láthatunk. Ahogy azt a Körös Televíziónak a megnyitó alkalmából nyilatkozó Ezer Ádám elmondta, nehéz szezonon van túl a Park. Az esős, hűvös nyárkezdet kihatott az egész szezonra, kevesebb látogató jött, komplett csoportok mondták le a foglalásokat a kiszámíthatatlan időjárás miatt. A helyi és környékbeli iskolák ellenben kitettek magukért. Az év slágerét, a Predátorok kiállítást jöttek és tekintették meg legtöbben.

Ez a kiállítás, az „Alkot a Park”, időjárástól függetlenül megtekinthető a Látogatóközpont nyitva tartási idejében.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

sarkanyhajo100901

Ha a Nyerges testvéreknek hosszabb az orruk…

dalmat100902

Séta a középkorban