in

Mi segítünk dönteni!

szakmainapok100908

szakmainapok100908Szakmai Napok keretében mutatja be a szakképzését a 2010. szeptember 1-től új néven működő Vajda Péter Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola, Óvoda, Nyilvános Könyvtár.

A régi „Vajda”, „Székely”, „Fő téri” a XIII. Szilvanapi gasztronómiai fesztivál társrendezvényeként látványos kiállításokkal, szakmai bemutatókkal, színes diákműsorral várja az érdeklődőket.

A Szakmai Napok rendezvénysorozatot az intézmény főigazgatója Kohut Andrásné nyitja meg szeptember 11-én 10 órakor a Fő téren felállított színpadon, ami után számos fellépő, többek közt az iskola tanulói is szórakoztatják a közönséget. A Kossuth téri színpadon délután lesznek láthatóak a diákok zenés, táncos produkciói.

Az iskola gasztronómiai bemutatóval, szakács tanulói által készített szilvás süti kóstolóval hívogatja a látogatókat a Fő téren felállított gasztrosátránál. Innen lehet betérni az Általános Iskola épületébe, ahol az intézmény szakképzésének keresztmetszete lesz látható, kipróbálható. A Díszteremben tíz szakma tanoncai ismertetik, élő bemutatókkal reprezentálják az iskola képzési palettáját, kedvcsinálóként az odalátogató gyermekeknek és szüleiknek arra, hogy a Vajda Péter Intézményt válasszák a továbbtanulás kapcsán.

A szakképzésben tanuló diákok falfestési eljárásokat, divatfrizurákat, alkalmi asztalterítéket, díszcsomagolási, faipari termékeket, ügyviteli, informatikai programokat mutatnak be. Emellett akár a kíváncsi érdeklődőket be is vonják szakterületük tevékenységébe. Lehet névjegyet szerkeszteni, csomagolási trükköket megismerni, szalvétát hajtogatni, frizurát fonatni, fafaragni. A látottak az iskola pályaválasztási kiadványával, szakmatablók megismerésével tovább mélyíthetők.

Az intézményegységek: Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda is jelen lesznek, kiállítanak, bemutatják képzési, nevelési lehetőségeiket. Mellettük a Berettyó-Körös Szakképzés Szervezési Társulás is számít az érdeklődőkre, pályaválasztási fórumot is szervez a standjukat felkeresők részére.

A Szakmai Napok programjai sokrétű és számos információval, az intézmény munkáját bemutató kiállítással várják az odalátogatóikat. Aki pedig a sok látnivalótól elfáradt, lehetősége lesz a Fő téren a Nyilvános Könyvtár sátrában, annak kínálatával megismerkedve kicsit pihenni.

„Mi segítünk dönteni!” Ez a Szakmai Napok szlogenje és egyben az Intézmény célja a programsorozat létrehozásával. Remélhetőleg sokan pozitív élményt szereznek a rendezvényeken és iskolaválasztáskor, szolgáltatás kereséskor a Vajda Péter Intézmény mellett döntenek.

Az iskolát bemutató szombati eseményeken a Délvidékről Adáról, valamint Erdélyből, Szilágysomlyóról ideérkező testvériskolák is részt vesznek.

A Szakmai Napok vasárnap sportnappal zárulnak, ahol az együttműködő középiskolák fiú focicsapatai a Székely Kupáért mérkőznek a testvériskolákkal.

A szarvasi XIII. Szilvanapra érkezőknek a sok-sok szilvás ínyencség mellé ezt kínálja a város középiskolája, a Vajda Péter Intézmény, azért, hogy lehetőséget adjon szándékának:

Mi segítünk dönteni!

Bakulya Anna
gyak.okt.vez.

 

szakamai100908

Vélemény, hozzászólás?

jobbik100907

Radikális változás Szarvason

mszp100908

Szocialistának lenni egy jobboldal sújtotta területen