Connect with us

Rendezvény

Szarvasról Rómába a Magyar Tudomány Ünnepén

101105misur

101105misurEgésznapos rendezvénysorozattal tisztelegtek a Magyar Tudomány Ünnepén a Szent István Egyetem Pedagógiai karán. Dr. Virágné dr. Horváth Erzsébet és Sipos Lászlóné dr. megnyitója után az óvodák és iskolák esélyeiről szakmai előadásokat hallgathattak az érdeklődők. Ebben az évben először, a pedagógiai és a művészeti mellet német nyelvű szekcióban is folytak előadások.

Délután egy nem szakmai jellegű, a szarvasiak számára is érdekes könyvbemutatóra került sor. Dr. Misur György, egykori római nagykövet memoárkötetét mutatta be Dr. Szilvássy Orsolya és maga az író. Ahogy azt Dr. Szilvássy Orsolya megjegyezte, a memoár olyan műfaj, ahol komolyabb dolgokat is könnyed stílusban lehet leírni, és neki ez az olvasóbarát stílus tetszik.

A kötet első része Szarvasról szól. Dr. Misur György nagyon kötődik a városhoz. Valószínűleg itt is maradt volna, de választott hivatását, a diplomataságot, nehéz lett volna innen kamatoztatni. A borítón látható címer arra utal, mikor a diplomataságtól visszavonulva országgyűlési képviselőségért indult körzetünkben.

Életreszóló választott hivatása: diplomata. Tanulmányai megkezdése előtt különült el a politikai elitképzés a szakmai elitképzéstől. Szerencséje volt, mert viszonylag rövid ideig tartó diplomataképző felvételijén, ahol a munkás- és parasztcsaládból származó diákok előnyt élveztek, megfelelt.

A kötetlen könyvbemutatón mesélt külföldi kalandjairól, magyarságról, vallástól és származástól független szarvasiságról. Akit érdekel a szarvasi diplomata története, olvassa el Dr. Misur György Szarvasról Rómába – diplomáciai küldetésben című kötetét!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2010. november
h k s c p s v
« okt   dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect