in ,

Szarvasról Rómába a magyar tudomány ünnepén

101105misur

Egésznapos rendezvénysorozattal tisztelegtek a magyar tudomány ünnepén a Szent István Egyetem Pedagógiai karán. dr. Virágné dr. Horváth Erzsébet és Sipos Lászlóné dr. megnyitója után az óvodák és iskolák esélyeiről szakmai előadásokat hallgathattak az érdeklődők. Ebben az évben először, a pedagógiai és a művészeti mellet német nyelvű szekcióban is folytak előadások.

Délután egy nem szakmai jellegű, a szarvasiak számára is érdekes könyvbemutatóra került sor. dr. Misur György, egykori római nagykövet memoárkötetét mutatta be dr. Szilvássy Orsolya és maga az író. Ahogy azt dr. Szilvássy Orsolya megjegyezte, a memoár olyan műfaj, ahol komolyabb dolgokat is könnyed stílusban lehet leírni, és neki ez az olvasóbarát stílus tetszik.

A kötet első része Szarvasról szól. Dr. Misur György nagyon kötődik a városhoz. Valószínűleg itt is maradt volna, de választott hivatását, a diplomataságot, nehéz lett volna innen kamatoztatni. A borítón látható címer arra utal, mikor a diplomataságtól visszavonulva országgyűlési képviselőségért indult körzetünkben.

Életre szóló választott hivatása: diplomata. Tanulmányai megkezdése előtt különült el a politikai elitképzés a szakmai elitképzéstől. Szerencséje volt, mert viszonylag rövid ideig tartó diplomataképző felvételijén, ahol a munkás- és parasztcsaládból származó diákok előnyt élveztek, megfelelt.

A kötetlen könyvbemutatón mesélt külföldi kalandjairól, magyarságról, vallástól és származástól független szarvasiságról. Akit érdekel a szarvasi diplomata története, olvassa el dr. Misur György Szarvasról Rómába – diplomáciai küldetésben című kötetét!

Vélemény, hozzászólás?

101104karatekid

A karate kölyök a szarvasi moziban!

101106arboretum

A legszebb őszi nap az Arborétumban