in

Stabil vidéki vár a szentandrási

101122kajakos

101122kajakosÉvadzáró vacsorát tartottak a szentandrási kajakosok. A főbb előzetes célkitűzéseit idén is teljesítette a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Kajak-kenu és Szabadidő Sportklub – derült ki az egyesület november 20-i évadzáró vacsoráján, amelyet számos vendég, támogató, szülő és sportoló jelenlétében tartottak meg a Művelődési Házban.

Az eseményt mások mellett megtisztelte jelenlétével Györe Attila tízszeres maratoni világbajnok kenus, Weisz Róbert, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakmai igazgatója, valamint Angyal Zoltán, minden idők legsikeresebb felnőtt szövetségi kapitánya.

Mint arról Sinka József elnök elöljáróban beszámolt, a klub megőrizte korábbi helyét a honi kajakos palettán, a válogatott keretben figyelembe vett élversenyzőjét lehetőségeihez mérten idén is megfelelően felkészítette a nemzetközi megmérettetésekre, és komoly érdeklődés mellett rendezte meg júliusban a Simon Fiala-emlékversenyt.

Az már Pálinkás András vezetőedző szakmai beszámolójából derült ki, hogy a BSZHSE kajakosai 19 hazai és nemzetközi viadalon vettek részt a rendkívül hosszúra elnyúló évad során. Mindez gazdasági és szakmai szempontból is komoly kihívások elé állította az egyesületet, de összességében állták a versenyt a riválisokkal. A vezetőedző egyenként is számba vette a különböző erőfelmérőket, külön hangsúlyozva a klub első számú sportolója, Bodonyi Dóra eredménysorát. A szentandrásiak első éves ifiként szereplő büszkesége peches évet tudhat maga mögött, mert bár minden kiemelt versenyen és válogatón csúcs közelben teljesített, rendre akad egy banánhéj, amin elcsúszott. Ezért nem került ki korosztálya idei legrangosabb nemzetközi megmérettetéseire. Az egyetlen kivételt a spanyolországi ifjúsági maraton világbajnokság jelentette, de ott páros társával balszerencsés körülmények között lemaradtak az érmes helyekről. Az év zárását jelentő EORV-n aratott két győzelem pedig Dóra esetében már „kötelező ujjgyakorlatnak” minősült.

A szakvezető beszámolója után Fabó István ügyvezető a klub idei, 4 millió forintot meghaladó költségvetésének sarokszámait ismertette. Beszámolt arról, hogy a klub legfőbb patrónusa az önkormányzat és a honi szövetség, de jelentős bevételük származott a támogatók felajánlásaiból, pályázati forrásokból, illetve szabadidős tevékenységből. A kiadási oldal legjelentősebb részét a sportolók versenyeztetése teszi ki, ami mellett elenyésző tétel az edző bére, a helyi verseny 400 ezres költsége, illetve a hajóvásárlásra szánt negyedmillió forint.

Sinka József a honi szövetség elnökségi tagjaként, illetve a megyei szövetség elnökeként is szót kért, megemlékezve a négy békési kajak klub (Békés, Békésszentandrás, Gyomaendrőd, Szarvas) idei teljesítményéről. Saját egyesülete kapcsán kiemelte, hogy az országos szinten regisztrált 77 szakosztály közül 39. helyen végeztek az összetett pontversenyben és ezzel tulajdonképpen megőrizték korábbi pozíciójukat a palettán.

Az ízletes vacsoráig hátra lévő részben az est vendégei méltatták a Békésszentandráson folyó szakmai munkát és az ott tapasztalható összefogást, legvégül pedig megjutalmazták a 2010-ben legeredményesebb munkát végző sportolókat: Bodonyi Dórát, testvérét Bodonyi Ádámot, továbbá a legjobb masters kajakost, Bencsik Imrét.

Vélemény, hozzászólás?

101121testuleti

Cigánytemetés – a másik oldal

101123pulyka

Hálaadás