in

Adventi hangverseny

101207kamara

101207kamaraEgy biztos, Szarvasnak zenei téren egyáltalán nem kell szégyenkeznie. A sok helyi zenekar között Szarvasi Kamarazenekar a szürke eminenciások táborába tartozik, pedig amikor fellép, nincs olyan tenyér ami ne pirosodna bele a tapsolásba. Így volt ez vasárnap délután is, amikor a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében léptek fel Pechan Zoltán vezénylete mellett. A koncertmester ezúttal is Vas István volt.

Az ingyenes hangversenyen Handel, Bach, Rachmaninov, Bernstein és Dvorák mellett az Orosházi Advent Kórus magyar szerzők – Esterházy Pál, Lisznyai Gábor – műveiből szemezgetett Pörneki Attila vezetése, és Pörneki Csige Eleonóra zongora- és természetesen a Szarvasi Kamarazenekar kísérete mellett.

Szarvasi részről a műsorvezető, Brachna Irén, örömmel mutatta be a Chován új zongoratanárát, Körösparti Ágnest.

A Művelődési Központ technikai személyzete egy igen egyszerű megvilágítással csodaszép hátteret varázsolt a zenészek mögé, ami még ünnepélyesebbé tette az adventi hangversenyt. A teltháznyi érdeklődő Szarvas Város Önkormányzatának, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskolának, a Maranta Virág- és Ajándéküzletnek, valamint Rágyi és Társai Műszaki Kereskedésének, mint támogatóknak köszönhetően tapsolhatta pirosra a tenyerét.

Vélemény, hozzászólás?

101207viz

Harmadfokú készültség

101208ujtemplom

Újtemplomi csillagvárás 2010. (A második gyertya)