in

Alakul a Szeretetszolgálat épülete

110114evangelikus

110114evangelikusEgy kicsit furcsán néz még ki az Ótemplomi Szeretetszolgálat épülő központi része, ahol a közeljövőben új szociális ellátásokat indít a Magyar Evangélikus Egyház. 2008-ban pályázatot nyújtottak be, és nyertek közel 100 millió forintot arra, hogy  a Körös-szögi kistérségben élő idősek és fogyatékosok életminőségének javítására. Új szolgáltatásként jelenik majd meg a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a fogyatékkal élők és demens személyek nappali ellátása, valamint az utcai szociális munka.

A beruházásban beépítésre kerül a Szeretetszolgálat két épülete közötti üres tér, ahol egy nagyon meleg nyári napon történt meg az alapkőletétel. A beépítés után egységes lesz a Vajda Péter utcai homlokzat.

Jelenleg a munka kb. szerkezetkész állapotban áll, pontosabban halad. Lázár Zsolt igazgató lelkész elmondta, hogy irodák kerülnek kialakításra  az új rész földszintjén segítve az újonnan induló és a már meglévő szolgálatokat, a tetőtérben  a fogyatékkal élők és az idősek nappali foglalkozásaik lesznek, amit  liften is meg lehet majd közelíteni. A kialakítandó tereken nagyobb közösségi összejöveteleket is lehet majd rendezni. A fejlődés mellet fontos még, hogy a beruházással új munkahelyek is létesülnek majd, amikre mér most várják a pályázatokat. A munkahelyeket beruházás befejezésének dátumára, 2011. május 8-ra fel akarják tölteni.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

110113f

Megkésett levél Nórának

110116kezimunka

Szeretet, szenvedély, tisztelet