in

Szeretet, szenvedély, tisztelet

110116kezimunka

110116kezimunkaEzek köré a fogalmak köré építette megnyitó beszédét Hodálik Pál alpolgármester, miután – amint mondta – megmerítkezett a kiállítás hangulatában. Január 15-én nyílt meg a Szarvasi Nyugdíjas Klub hölgytagjainak kiállítása.

Megteltek a tárlók, a falak a szebbnél szebb, tűvel, horgolótűvel létrehozott alkotásokkal. Klimaj Pálné elnök nyílt színen köszönte meg a résztvevők aktivitását. Nagy bátorság kellene ahhoz, ha teljességgel vissza akarnánk adni a terem hangulatát, az alkotások sokszínűségét. A színek a fehértől a feketéig terjedtek, a technika is változatos volt: hímzések az ország különböző tájainak stílusában: kalocsai, annak több változata, nógrádi (palóc), matyó, sióagárdi és még sok más, köztük írásos és  motívumos; kötések, horgolások, horgolt csipkék és egészen különleges technikával készült képek; még festmények is megjelentek a falakon.

Egy dologban egyeztek meg: a kiállított textilek nem hétköznapi használati tárgyak, hanem kizárólag díszítőelemként szolgáltak és szolgálnak a lakásokban.

A kiállítás január 21-ig tart nyitva. Érdemes megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

110114evangelikus

Alakul a Szeretetszolgálat épülete

110117karate

Szarvasi sportember a BVSC szakosztályi elnökségében