in

A kultúra ünnepén

110121kultura

110121kulturaJózsa Mihály Himnusz-szavalatával vette kezdetét a Magyar Kultúra Napjának ünnepi rendezvénye pénteken délután a Vajda Péter Művelődési Központ színháztermében. Harmadszor emlékeztek meg a megyeszékhelyen kívül erre a jeles napra.

A házigazda szerepében Hodálik Pál köszöntötte a megjelenteket, majd az ünnepi alkalomhoz illően egy Kosztolányi vers után átengedte a színpadot Juhász Kálmánnak, aki magyar népdalokat adott elő citeráján.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke Somogyi-Tóth Dániel videóajánlásával átadta az ilyenkor szokásos Adomány-díjat Mittler Istvánnak, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatójának. Tette ezt azért, mert az erőmű managementje évek óta támogatja a Békés Megyei Szimfonikus Zenekart, ahogy 5,7 millióval tette ezt a múlt évben is. A díjjal együtt átadta Korbely István szarvasi festőművész munkáját is.

A díjátadó után ünnepi műsor következett, amin fellépett a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar vonósnégyese, valamint szarvasi fellépők is, Csasztvanné Vass Edit, a Chován művészeti csoportja, valamint a Tessedik Táncegyüttes is.

Vélemény, hozzászólás?

110120bodis

Itt is igaz, ott is értik, avagy film a szarvasi cigányokról

110122lakossagi

Pofon nincs, 1,6%-os helyi adó van